tisdag 6 oktober 2015

CHL - DIF vidare till åttondelsfinal

(Mantas, fotad tidigare i veckan i SHL-outfit, fick komma in när Tellqvist klev ut med "skavank" i CHL-matchen mot Växjö. FOTO Johan Sahlén)

Djurgården har en märklig vecka - märklig så till vida att man möter Växjö tre gånger under en och samma vecka.

Första mötet – CHL mötet mot Växjö Lakers - klarades av under tisdagen då det blev oavgjort (3-3)  i returmötet av första slutspelrundan nere i Växjö.


Eftersom Djurgården vann med 4-3 hemma i första mötet lagen emellan räckte det för att vinna den matchduellen och DIF är nu klara för åttondelsfinal mot finländska Rauman Lukko som i skrivande stund leder SM-liiga.

Daniel Brodin, Henrik Eriksson och Matt Andersson gjorde målen i den här matchen. Växjö hade en puck inne som blev bortdömd för sparkrörelse. Hemmalaget hade ett stolpskott också men de för DIF viktigaste händelserna (utöver avancemanget) var att Micke Tellqvist tvingades kliva av i andra pga en skada och att Philip Holm också klev av med skada.

”En skavank” valde Hans Särkijärvi att kalla ”Tellans” skada efteråt. Om det var säkerhetsåtgärd eller mer än skavank visar sig idag på träning och inte minst på fredag/lördag då DIF har ett back to backmöte med Växjö med match borta på fredagen och hemma på lördagen.

Holms skada (kom efter en sargduell i andra perioden) kallade Djurgårdstränaren för en ”större skavank” hur man nu ska tolka det. DIF har ju inte backar så det dräller av dem.


Man får ju samtidigt konstatera att Mantas Armalis – återigen stod för en bra insats när han nu kom in. Han släppte in 3-3-målet men var bra i övrigt och har under säsongsinledningen   visat att han vill och kan och kanske till och med bör mer än stå max ett tiotal matcher. Bra! Den konkurrensen är alltid hälsosam, även för Djurgården. 

Inga kommentarer: