fredag 2 oktober 2015

2-1 seger mot Rögle när Djurgården gjorde alla målen

 ( Marcus Högström fångad vid en annan match, FOTO JOHAN SAHLÉN)

Jag missade tyvärr helt att se matchen. Men. Nuförtiden kan man ju få reda på saker ändå.

Som att …. Djurgården gjorde två egna mål och ett självmål. Tomi Sallinen och Matt Anderson fick jubla för varsitt första SHL-mål då DIF gjorde 0-1 och 0-2 i andra perioden. Viktigt såklart för DIF att få igång målskyttet på de nya.

Marcus Högström spelade fram till båda målen och Högström har nu gjort poäng i tre matcher av fem. 

Han gjorde 1-1-målet mot Skellefteå i pp i andra seriematchen, gjorde 2-1 mot Brynäs hemma den 24:e och nu alltså två assist under torsdagskvällen borta mot Rögle.

Det är ingen hemlighet att jag gillar Marcus både som spelare på isen (offensiv, styr bra i pp) och som en ledande spelare vid sidan av isen. Så jag gillar att han har gått från en istid om 16.25 i första matchen till att ha spelat 23.31 mot Karlskrona i veckan och nu 23.59 mot Rögle. Det förtroendet från backcoach Nyman är han värd. Och han lyfter i sin tur både sitt eget spel och lagets poängproduktion av det.

Högströms namne Marcus Sörensen hade också en skridsko med i en hel del av kvällens händelser.

Det var Sörensen som lite olyckligt styrde in Rögle 1-2 när han skulle rensa och det var även Marcus som fick lägga en straff när Henrik Eriksson stoppats ojuste. Sörensen lade straffen men Oscar Dansk  var rapp med benskydden och täppte till rejält.

Och det där styrningssjälvmålet... det är sånt som händer  hockey. Ingen big deal även om Sörensen säkert grämde sig, tur då att det inte spelade någon roll för slutresultatet.

Hemmalaget hade även en andra puck inne  DJurgårdskassen efter ett friläge. MEN det målet dömdes bort och det blev istället en utvisning på Rögle då domarna ansåg att Jordan Smotherman varit för hårdhänt mot Nicklas Heinerö. 

Så Micke Tellqvist  ”höll ju nollan” på sätt och vis (ingen från Rögle var sist på pucken vid det där reduceringsmåolet)  fast ändå inte då ju pucken gick in bakom Tellan vid den där rensningen. . Ja ni förstår.

**

Jag har ingen tur med hur  DIF matcherna ligger i schemat just nu. Nästa spelas hemma på lördag, då åker jag till Göteborg och jobbar med ett travreportage som ska sändas senare. Men jag håller lite koll där med i alla fall!

Inga kommentarer: