onsdag 28 oktober 2015

For The Record: Hultström o Armalis gånger två!

 
(Mantas Armalis med koll på pucken. FOTO JOHAN SAHLÉN)

For the record …. Är en ny rubrik här i bloggen. Jag hinner helt enkelt inte skriva om alla matcher den dagen då spelas och det blir lite halvdant dagen efter men samtidigt är det ju kul att få med något.

Så. Jag kommer leta upp ett par kul detaljer i matcherna jag inte hinner skriva helt om. Ifall ni förstår vad jag menar.

(Full fart framåt. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Och först ut är DIF-HV71 från  i går tisdag (27 okt) då jag var och jobbade för TT i Gävle samtidigt.

Är ett par saker gånger två som sticker ut där…

Nämligen att Mantas Armalis höll sin andra nolla för säsongen! Att Linus Hultström blev två målsskytt där DIF vann med 2-0. Och att Hultströms mål båda gjordes i pp.

(Micke Ahléns fighting face. FOTO JOHAN SAHLÉN

Vi tar väl Mantas först.

Som den killen har utvecklats!! Han gick lite under radarn i Mora men nu kliver han fram i match efter match. Mot HV71 fick han visserligen ”bara” mota 23 skott – men. De matcherna är minst lika svåra – om inte svårare – för en målvakt än när puckarna kommer i strid ström.

Nu höll han sin andra nolla för säsongen, den fjärde i SHL totalt för Armalis.

Men det roligaste är ju hur som helst att han nu ser så självklar ut. Förra säsongen kändes det helt rimligt att Tellan var etta.  Nu känns det helt rimligt att Mantas tar över den där spaden mer och mer. 
Och det med Tellqvists ”välsignelse”.

Jag bara älskar att höra hur de jobbar tillsammans med målvaktstränaren Janne Öhman och hur de peppar varandra. Det värmer verkligen.

(Tvåmålsskytten Hultström. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Linus Hultströms framfart värmer också.

Visst, han var ”bra” redan i Leksand – där han var tredje bästa poänggörare i laget i serien med 33 poäng (10+23) och fick stort förtroende av tränarna (snittistid om 21.48 per match). Men nu spelar han dessutom med sådan pondus och glädje att det bara sprakar om DIF-backen.

(Måljubel FOTO JOHAN SAHLÉN)

Det behöver Djurgården som hade lite svårt med uppspelen förra säsongen och som i Hultström fått en sån modern back som startar uppspel, hänger med upp, drar isär motståndarna, drar på sig uppmärksamhet i både egen och offensiv zon, som bygger spelet i pp, som är dirigent i fem mot fem och som lyfter och inspirerar sina backkollegor.  Grym.

(FOTO JOHAN SAHLÉN)

Linus två mål gjordes i pp och även där har Djurgården gjort en rejäl uppryckning jämfört med snittet förra säsongen. Där var veteranerna Micke Samuelsson och Jocke Eriksson bästa pp.målskyttar med fem respektive fyra mål under grundserien.

(Matt Anderson. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Den här säsongen är Daniel Brodin redan uppe på tre kassar i pp. Tomi Sallinen, Matt Andersson och Linus Hultström är uppe i två mål vardera med en man mer på isen. Marcus Högström har gjort ett pp mål i serien så här långt. Så noterbart är ju att de fyra bästa pp målgörarna alla är nyförvärv med ett tydligt och rakt sikte på mål.

(HV:s Kristofer Berglund bjuckar på en ... eh hög... klubba. FOTO JOHAN SAHLÉN)


Och Djurgårdens pp-spel har höjts. Det är mer rörligt och kreativt än förra säsongen. Det borde bli värdefullt längre fram - känns det som.

Fler fina bilder av Johan finns HÄR

Inga kommentarer: