onsdag 14 oktober 2015

Åttonde raka segern - efter viss dramatik

(Matchens lirare! Visst Sollentunas målvakt Björn Fors släppte in fem kassar man som han stod på huvudet! Och till och med nickade bort fem puckar. Minst. En stor anledning var han i alla fall till att siffrorna höll nere. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Det var en märklig match detta. SSK spelade ut Sollentuna – totalt i första perioden. Skotten: 22-5 till SSKs favör säger väl det mesta om hur det såg ut på isen.

Att det “bara” stod 3-1 till SSK får nog creddas Sollentunas målvakt Björn Fors som stod på huvudet, lite nonchalans i avsluten (kunde som vanligt blivit ett gäng mål till) samt ett hårt jobbande Sollentunaförsvar som visserligen blev överkört men som ändå stod upp med allt som bara gick och lite till.


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Ett gruff som jag inte kan reda ut riktigt ledde till att Henrik Björklund drog undan benen på en spelare i Sollentuna. Mitt framför ögonen på domaren. Inte så klokt. Sollentuna fick två minuter på sig att spela fem mot tre. Det tog femton sekunder så var det kvitterat.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Nog för att SSK är klasser bättre men tre mot fem är det ju andra förutsättningar och lägg därtill en målvakt som mest fick kämpa med att hålla kroppen varm första kvarten så var den där kvitteringen inte så mycket att saga om.

Sollentunas nummer 91 Joseph Hacharik hade för övrigt full koll på mål och skills. Det var inte tillfällighet att han gjorde hemmalagets båda mål direkt…

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SSK kom ju igen där i slutet av perioden, hade 3-1 och fick 4-1 tidigt. Varför det var svårt att hålla det övertaget och gasa mer kan väl bara spelarna svara på själva. Slarv, dumma utvisningar, frustration och ett Sollentuna som bara fick mer och mer hugg gav svettiga slutminuter för Calle Brattenberger som med lite tur och en hel del skicklighet ändå höll emot efter det andra insläppta målet.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Trean var sååå nära och med den kontakten hade nog Sollentuna kunna vända och vinna. Nu blev det istället en kalasräddning av SSK-keepern och ett pucktapp av Sollentuna som gav SSK chansen att sätta spiken i kistan (5-2) i slutminuterna av tredje. Åttonde raka segern bärgad och SSK så här långt obesegrade alltså.

Femtioen mål framåt och tretton insläppta bakåt är ju inget man kan klaga på heller. Den egna nivån kan man ju däremot alltid höja och känslan är knappast att någon är nöjd. Tvärtom. Det är ju bra och något att bygga vidare på.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SOLLENTUNA HC – SSK 2–5 (1–3, 0–1, 1–1)

Matchen: M
Målvakterna: Björn Fors, Sollentuna, 90,20% och Calle Brattenberger, SSK, 90,91%
Publik: 756
Domare:  Henrik Fluch

BÄST I SSK
MMM Jonas Westerling, f
MM Henrik Thegel, f
M Henrik Nyberg, f

BÄST I SOLLENTUNA:  Björn Fors, mv och Joseph Hacharik, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (04.26) Christofer Blid (Jonas Westerling, Henrik Thegel)
1-1 (13.57) Joseph Hacharik (Martin Aigner, Andreas Gällstedt) Spel 5 mot 3
1-2 (15.40) Johan Skinnars (Adam Hansen, Robin Nilsson)
1-3 (17.13) Henrik Thegel (Christofer Blid, Robin Nilsson)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

ANDRA PERIODEN
1-4 (01.35) Henrik Thegel (Christofer Blid, Jonas Westerling)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

TREDJE PERIODEN
2-4 (01.14) Joseph Hacharik (Jesper Sunebäck)
2-5 (19.18) Adam Hansen (Johan Skinnars, Petter Lindberg)

SKOTTEN I MATCHEN:  22-51  (5-22, 7-12, 10-17)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Jonas Westerling! Som han sliter och kämpar och är med precis överallt på isen hela tiden – offensivt, defensivt, tekningar, rubbet. Uppsnurrningen av Sollentuna vid  0-1-målet var bara en av alla hockeykarameller som Jonas bjöd på. Lagkaptenen är också en pådrivare av rang. Det är bara att kolla honom i ögonen efter en sån här match så förstår man hur hårt han kommer jaga på lagkamraterna till att spela bättre i nästa.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FRÅGETECKNET?
Är och förblir…. Nivån. Det är helt omöjligt att veta vad som kommer krävas framöver för att SSK ska lyckas vandra vidare i kvaldjungeln. Det enda man kan slå fast är att så många missade chanser som SSK hade idag och den tappade koncentration som gav Sollentuna luft under vingarna inte kommer hålla för vidare avancemang. Det är ett lurigt läge och svårast motståndet nu verkar inte finnas i skillsen hos lagen man möter utan mer i att hålla fokus på topp även i matcher där det – helt naturligt – är svårt att hålla just mentalt fokus.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

CITATET
”Det är betydligt svårare att göra mål på träning än på match. Det är bra”

(SSK:s Christofer Blid om det där med att hålla fokus)

Inga kommentarer: