söndag 4 oktober 2015

Lördagshockey: Björklöven vs AIK

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Malte Strömwall gjorde sitt tolfte mål för säsongen och har nu nätat i sju av AIK:s åtta spelade matcher.

Enda matchen utan mål? Den borta mot Tingsryd 15/9, i omgång två då Jesper Frödén stod för AIK:s enda fullträff.


Den här gången kom Strömwalls mål (0-1) efter 09.45 med assist av just Jesper Frödén och Andreas Hjelm (båda två med förlutet i SSK förresten)

Sedan var det dock slutmålat i en match som Björklöven vann med 3-1 (skotten slutade 30-28).

Ni som hörde intervjun med Malte i veckan blir såklart inte förvånade då han tog sju (!) skott senast. Backen Markus Lauridsen tog fem skott. Men kul att se att skyttet är rätt utbrett i laget. Var bara fem utespelare som inte fick i väg ett enda skott. Förra årets interna skyttekung Robin Kovacs var – lite förvånade – en av dem.

HÄRpå VästerbottensKurirens sajt kan man för övrigt lyssna på vad tränarna Roger Melin och hade att säga om matchen, som han summerade som en fysisk match med en bra domare. 

 Lövens Jon Palmebjörk fick ju matchstraff i matchen, detta efter att ha skickat in Andreas Hjelm med huvudet före i sargen och på presskonferensen säger Melin att han ”kunde ha gått värre.. var tillbaka i tredje fast han nog inte borde ha kommit in igen”
Hm låter ju sådär.

Melin nämner också att AIK fick en spelare skickad till sjukhus. Rapporteringen från matchen har ju tydliga Lövenögon på Kuriren så där finns ingen info att hämta men jag tycker det låter som han säger att de fick backbrist och nämner Norin (sjukt dåligt ljud och så mumlar Melin lite) och tittar man på istiden så hade Norin 8.21 i första, 2.40 i andra och noll i tredje så det verkar vara han som hamnade på sjukhus. Oklart varför.

Lite märkligt att det inte nämns någonstans men jag får kolla upp det där vid senare tillfälle, lite för sent på kvällen nu.


Inga kommentarer: