måndag 16 november 2015

"Bäst att tacka när man ändå är här"

(Robin Kovacs på Hovet, i AIK-korridoren. FOTO: www.hockeymedmariehallman.se)

Nu är det klart att Rögle plockar ”hem” Robin Kovacs som ju faktiskt tillhör SHL-klubben numera. Om han blir utlånad till AIK igen är helt och hållet Rögles beslut.

Ängelholmsklubben tar tillbaka sin utlånade spelare då bland andra Jesper Jensen är skadad plus att Rögle vill ”passa på och ta en titt på honom i SHL-miljö”


Att Robin var på väg att lämna klubben i sitt hjärta blev tydligt efter matchen då han åkte fram till klacken  - eller körde snarare en extrarunda och applåderade publiken två gånger, den första med laget sedan ensam. Det var lite gullig och självklart är det dubbla känslor nu, vemod men också spänd förväntan på vad som väntar.

Jag tog ett snack med honom om båda sakerna, så in och lyssna på det här nedan eller via Youtube HÄR om du använder mobil istället för dator.


(COPYRIGHT: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (bild och ljud))

En intressant detalj här är ju vad som händer om AIK och Rögle båda hamnar i kvalspel i vår. Klubbarna måste bestämma sig i mitten av februari vilken klubb han ska spela i säsongen ut och då finns två scenarior.

Som ni hör i inslaget så ville Robin inte gå in på det så jag kollade upp det själv. Detta gäller:

Om Robin spelar i AIK och båda lagen hamnar i SHL-kval så kommer han få spela alla matcher UTOM de mot Rögle. Han får alltså INTE möta Rögle i ett kval enligt det kontrakt som finns mellan klubbarna.

Men.

Om Robin spelar i Rögle och lagen möts i ett SHL-kval så kommer han däremot att vara tillgänglig för spel mot AIK. Han kan alltså möta och skjuta bort sitt gamla klubb från SHL-avancemang. Om nu sportchefen i Rögle,  Anders ”Masken ” Carlsson,  vill det. Då är det upp till Rögle att göra som de vill i detta fallet - de kan ju välja att vila honom mot Gnaget med.Allt i enlighet med det kontrakt som finns. Men det är ju en teoretisk diskussion för tillfället , så vi får se vad det blir!

Inga kommentarer: