söndag 1 november 2015

For The Record DIF: KHK spöket straffade DIF i Globen

 
(Mattias Guter, här fotad i DIFs overall förra säsongen, kom hem till Globen och straffade sitt gamla lag. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Djurgården tog emot sitt boogey team – Karlskrona – på Globen inför 11 783 personer på Hovet.

Boogey team? Ja passande nog på Halloween är det lite lattjo att Karlskrona bara lyckats vinna två gånger den här säsongen – och båda dessa vinster har kommit mot just DIF.


KHK vann ju med 4-2 på Hovet den 26 september. Under lördagen blev det vinst på straffar för Blekinge laget mot DIF. Nu på straffar.

Och thats it. Utöver de segrarna har KHK bara förluster. Märkligt detta.

Precis som i första mötet lagen emellan verkar Djurgården haft övertaget länge men nej. Det går bara inte… inte så här långt i alla fall för DIF att slå nykomlingarna.

Djurgården – och framför allt Robin Alvarez hade ju jobbat in en 3-2-ledning till sitt DIF  i slutet av första och  hade även 4-2 knappt sju minuter in i andra efter att Micke Ahlén hade gjort sitt första SHL-.mål för säsongen.

Sedan kom Guter. Och reducerade till 4-3. Joachim Rhodin kvitterade 17.37 i tredje och sedan  var det … så klart… förre Djurgårdsspelaren Mattias Guter som satte spiken i kistan genom att vara den ende av sex skyttar i straffläggningen som fick in pucken i nät.

Bittert för DIF som vann skotten på mål med 38-25, skotten utanför mål med 18-9 samt noterades för sexton tacklingar vs gästernas endast två.

Noterbart i statistikväg är ju att Marcus Sörensen noterades för åtta skott på mål och tre utanför. Dock utan att få in pucken i mål. Tvåmålsskytten Alvarez hade siktet bättre instället, noterades för fem skott på mål och fick som sagt in två.

Robin Press spelade endast 02.19 medan Andreas Englund fick 17.14 i istid. Bara som en jämförelse två unga backar emellan. DIF har haft och kommer – hoppas jag – ha lite tålamod med Robin som behöver få upp självförtroendet lite och det får man oftast bara genom att få spela och ta ansvar. I alla fall som back.

Daniel Bernhardt som avgjorde senaste fick inte en enda sekunds istid mot KHK. Hm.
Speltid fick istället Alexander Falk gott om, hela 24.53 mest i laget.


Nu så jag inte matchen mer än sporadiskt på väg hem (surfen tog tyvärr slut typ halvvägs in i matchen) men Mantas Armalis verkar ha varit rätt mänsklig den här dagen. Tog 20 av 24 skott. 

Inga kommentarer: