fredag 27 november 2015

For the record: Ljung fortsatt het men ....

(Robin Alvarez och Markus Ljungh jublar över det tidiga DIF-målet som blev det ena i matchen. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Hann tyvärr inte skriva om DIF:s match under torsdagen mot Luleå i går. Har inte hunnit läsa in mig heller så där jättemycket i hur matchen avlöpte utan har fokuserat på statistiken och resultatet och kommentarerna och kan mest konstatera att Djurgårdens ende målskytt Markus Ljungh fortsätter leverera.

Det har blivit poäng i sex av de åtta senaste matcherna för honom och det är kul att se. Han tar steg för steg framåt även om det kommer märkliga skador med mera i vägen.


Mindre bra för DIF är ju att man får iväg sexton skott totalt på hemmaplan. Nu är ju inte antal skott nödvändigtvis desamma som seger eller bra kvalitet på spelet men det underlättar så klart om man skjuter (så länge det  inte är alibiskott då).


(Marcus Sörensen hälsade i pausen till fansen att han "förhoppningsvis" kan spela på söndag.  FOTO JOHAN SAHLÉN)

Med tanke på kommentarerna efter första där Hans Särkijärvi sågade sitt lag i Cmore
"Jag är riktigt, riktigt, besviken över kampinsatsen, sättet att spela, skridskoåkningen. Bland det sämsta vi gjort under säsongen"   ...

... och efter matchen där han gjorde det samma: "Det känns som att kopplingsschemat inte funkade från armarna upp till huvudet"

Samt att Markus Ljungh var rak och ärlig när han satte betyget "vi gör en riktig pissperiod och skjuter två skott på mål det är alldeles för dåligt"  efter första så förstår man ju utan att ha sett matchen att det finns en del att jobba på.

Det FINNS ju faktiskt en jäkla massa potential i det här laget. Nu såg jag som sagt inte matchen men med tanke på nyss nämnda ord från de som var med i matchen och med tanke på alla andra matcher jag har sett så är det lite märkligt att det kommer såna muchodjupa dalar från DIF:s sida fortfarande.


(Andreas Englund hälsar Johan Forsberg välkommen till Hovet. Typ.. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Alla lag har svackor, under säsong, någon match hit och dit eller i en match men DIF har någon slags förmåga att vara bara ................ ja intetsägande under en del matcher vilket är märkligt då det finns både energi och skills i laget. Egentligen.  Fanns ju såklart även i denna match men ibland blir det någon slags kollektiv ... ingentingen trots viljan, ambitionen och talangen

Så "bara" att plocka fram allt det där bra nu då , så att förlustraden stannar vid två torsk.

Fler fina matchbiler av Johan Sahlén hittar ni HÄR.

Inga kommentarer: