fredag 4 mars 2016

AIK nollade Tingsryd

(Jonathan Andersson måljublar lite. FOTO JESPER ZERMAN) 

Vi gav dem ingenting. Så sa både Jonas Almtorp (som vinklande in 1-0 med grillan) och Tobias Ericsson efter 3-0 på Hovet.

Samma siffror som senast och hemmavinst som då vilket alltså gör att det står 1-1 i matcher. Snacka om att ge svar på tal.


Tobias, som värvats som back fick vara center.
Med tanke på Jacob Spångbergs oturliga flygtur så kanske Ericsson får köra back ändå på lördag

I tisdags stängde Taif effektivt ner AIK. I dag var det bättre fart på rören hos Gnaget,  en större beslutsamhet samt en större medvetenhet om att skotten måste fås igenom. Det var mer genomtänkta lägen som skotten togs i – såg det ut som i alla fall.

Och första fem var AIK faktiskt ovanligt darriga med tappade puckar, skott i luften och passningar som skickade av en gödselspridare lite hit och dit. Men sedan infann sig någon slags självförtroende och då kom seger nummer 24 hemma på Hovet. Första matchen som AIK slår Taif vid full tid utan att behöva kämpa in segern via övertid eller straffar.

Matchserien rullar vidare på lördag, på Hovet.

AIK - TINGSRYD 3-0  (1-0, 1-0, 1-0)
Matchen: MMM+
Målvakterna: Gustaf Lindvall, AIK 100% och Johannes Jönsson, Tingsryd 90%
Publik: 6 589
Domare: Peter Lyth

BÄST I AIK  
MMM Gustaf Lindvall, mv  
MM Jonas Almtorp, f och Robin Kovacs, f  
Andreas Hjelm, b och Jonte Andersson, b

BÄST I TINGSRYD:  Johannes Jönsson, mv

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (07.48) Jonas Almtorp (Andreas Hjelm, Robin Kovacs)

ANDRA PERIODEN
2-0 (16.48) Jonathan Andersson (Robin Kovacs, Jonas Almtorp)

TREDJE PERIODEN
 .3-0 (05.23) Tobias Ericsson (Eric Norin)

SKOTTEN I MATCHEN:  30-26  (10-7, 9-9, 11-10)

UTROPSTECKNET!
Femhundringen! Malte Strömwall var glödhet. Var med lite överallt men fick inte in pucken. Robin Kovacs hade två assist, jagade hängivet poängen istället för de egna målen. Gustaf Lindvall höll sin femte nolla – inte illa av någon som alla trodde var given backup men som nu känns lika given i målet som vid båsdörren.
Men allra roligast var ändå att se Christian Sandberg som gjorde sin 500:e match, som glödhet var med överallt – vilken frenesi i skridskoåkningen – och som bjöd på en spruudlande spelglädje. Fick nöja sig med en stadig ramträff men är hur som helst en stomspelare att vårda för AIK.

FRÅGETECKNET?
Hur gick det? Var flera spelare som fick rejäla smällar, ett par ur vardera laget klev av. Att inte den funktionär som skötte utvisningsbåset såg Henrik Nilsson komma är en gåta.
Tingsrydsspelaren fick en blackout berättar han för Expressen och det var ju bara tur att det inte blev ännu värre.

För AIKs del var det Jacob Spångberg som tvinades kliva av. ”Spångis” kom tillbaka efter ett långt skadeuppåhåll ganska så mylingen. Nu fick han en propp vid sargen (boarding för han som delade ut den) och landade olyckligt på ett sätt så gamla skadan slogs upp igen. Oklart ( i skrivande stund) om det blir spel på lördag eller inte.

Är nog lite oklart om spel i näst match eller inte för Daniel Olsson Trkulja också. Han fick en tung smäll då pucken landade lite oturligt på honom. Blir nog om inte annat flytande föda ett tag.

Citatet
”En jävla massa bönder ” och ”spela hockey bondjävlar”

(Tingsryds fans bjöd på sig själva och hängde upp banderoller redan innan match för att förekomma de väntade ramsorna – som kom och som gästerna stolta sjöng med i. Kul.) 

Inga kommentarer: