tisdag 29 mars 2016

SSK tillbaka i HockeyAllsvenskan

(Glada spelare jublar i kapp på sändningen från Solid Tango)

Det har varit en rak väg med farthinder på. Så kan man väl beskriva SSK:s sejour i HockeyEttan där man tidvis spelade ut motståndet, ibland gick på minst sagt oväntade minor och där man via ett svettigt play off tog sig till kvalserien där man efter sju vinster på åtta matcher i kvalserien nu är tillbaka i HockeyAllsvenskan.

Jag säger bara... grattis! Till såväl spelare som ledare och alla som bidragit på sitt sätt och från sitt håll samt såklart även till fansen.
(Kramkalas nere hos Sahlin...)

"Mats Waltin tog oss tillbaka" sjöng fansen redan i början av match åtta och då Sundsvall återigen försökte backa hem en seger - den här gången mot Troja Ljungby kändes segervibrationerna av redan i period två.

När sedan SSK ökade på och Troja Ljungby gjorde detsamma ökade segersånger, Telge Kebab och det taktfaste vrålet på läktarplats i Scaniarinken från de 4 671 inräknade i publiken.

Jag följde matchen via Solid Tango - hur Cmore kunde välja Troja-Sundsvall är en gåta - men så var det. Och det var rätt fint att höra en såg glad och rörd Mats Waltin att han knappt kunde få fram ett ord i intervjun efteråt. Han såg snudd på chockad ut.


(...Waltin myser med spelarna i båset)


Att Henrik Thegel fick en puck i ansiktet, åkte ut och sydde och kom tillbaka med visir för att sedan sätta två mål känns typiskt för det här laget som har burits fram av en  enorm lagsammanhållning framför allt. Kul så grattis alla!

Det blir inga intervjuer här idag.  De tar vi när det lugnat sig  i Södertälje lite istället. i väntan på det rekommenderar jag intervjun med Johan Skinnars här på bloggen. Lagkaptenen sätter fingret på det mesta.

Inga kommentarer: