torsdag 17 mars 2016

SSK fortsatt obesegrade

(Henrik Nyberg var tvåmållskytt senast. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE.)

For the record… så toppar SSK fortsatt tabellen i kvalet till HockeyAllsvenskan. Södertälje är för övrigt enda lag som är fortsatt obesegrat med två vinster vid full tid och en på straffar.

Senaste segern kom i onsdags då Borlänge besegrades med hela 7-2. Trots det Mats Waltin bister i en intervju med Länstidningen och påpekar där att SSK måste upp på fredag/ i dag då SSK tar emot Västervik hemma.


Och det har han nog rätt i, Västervik känns som ett  klart tyngre motstånd även om det laget – faktiskt – förlorade mot Borlänge med hela 1-4 i första omgången av kvalserien.

SSK har mött Västervik två gånger den här säsongen – båda i Allettan. Det blev vinst 4-2 i första matchen där målvakten Sahlin storspelade. 

I andra matchen blev det förlust med tunga 0-6 efter - bland annat – att det hade visat sig att målvakten Ilahti var sjuk och spydde på isen… Det var i den matchen Västervik gick om och sedan kunde lägga beslag på direktplatsen till kvalserien.

Det om något är väl en ok tändvätska.

Apropå kvalserien så är det extra kul att se hur Henrik Nyberg fortsätter tar för sig, senast med två mål. Fredric Weigel är som vanligt med överallt där något händer. Ett mål och tre assist senast.

Henrik Thegel som tillhör toppspelarna i laget har ju vilat efter den hjärnskakning som han ådrog sig på träning (?!). Kanske kan vara tillbaka i gott slag till tisdagen även om SSK faktiskt har råd att låta honom vila, är många som kliver fram nu.


Inga kommentarer: