måndag 21 mars 2016

For the record.... DIF måste få med sig intensiteten

(Glädje bland fansen på Hovet senast. Ljudvågen från fansen är en tung faktor för att DIF ska ta en ny seger på tisdagen. FOTO Johan Sahlén)

For the record …. Så leder ju Frölunda kvartsfinalserien mot Djurgården som fortsätter i morgon tisdag på Hovet.

Det blev grinigt i början och i slutet av kvartsfinal tre i Göteborg under söndagen. Men två mål av Frölunda i andra räckte för att koppla greppet i matchen som hemmalaget till slut vann med 5-2.


Noterbart i siffror är att Patrick Thoresen gjorde mål igen. Märks väldigt tydligt att slutspel är hans grej…

…Linus Hultström fortsätter också delta i måltillverkningen och spelade fram till Thoresens mål.

Marcus Högström gjorde DIF:s andra mål (5-2-reduceringen) och var hans första mål i slutspelet, play inmatcherna inkluderade.

Och det känns väl som att fler i DIF måste kliva fram offensivt nu. Bra spel räcker inte som alla förstår, 38-30 i skott är helt okej men avsluten… pucken måste in oftare för att ett så spelskickligt lag som Frölunda ska gå att  rubba.

Nu säger ju inte skotten allt men tre spelare noterades för fyra skott vardera på mål: Marcus Högström, Patrick Thoresen och Mikko Lehtonen. DIF har ju enorma sparkapital målmässigt i Sörensen, Anderson, Alvarez, Ljungh, Brodin och Tomi Sallinen för att nämna några. 

Så visst finns det möjligheter att vända det här men jag skulle vilja se lite mer av det spelet som DIF visade i hemmamatchen senast,  när man nu möts på Hovet igen i morgon tisdag.


Det är mer intensitet över det spelet, mer fysiskt och jag tycker någonstans att DIF inte kommer upp helt på bortaplan vilket man måste för att sno den match i Göteborg som krävs (utöver hemmasegrar) för avancemang.

Inga kommentarer: