fredag 4 mars 2016

For the record... motlut för DIF i Skellefteå

Har inte hunnit och hinner inte skriva så värst mycket om Djurgårdens bortafajt mot Skellefteå under torsdagen. Men kan konstatera att det blev 0-3 och andra bortaförlusten mot serieledarna - som redan är klara seriesegrare också.

Skellefteå har bara nio förluster vid full tid så här långt. DIF har orsakat två av dessa, båda hemma på Hovet. Vinst 2-1 den 19 september och samma siffror 2-1 den 5 december.


Men på Saiks hemmaplan är det motlut. Torsk 2-5 på annan dagen trots en kanonstart med två tidiga mål på 20 sekunder och i går spräckte man inte ens Johan Backlunds nolla, trots att han nog var rätt ringrostig.

Förlusten innebär att DIF ligger kvar på slutspelsplats - inför helgen - på 83 poäng, en poäng bakom Växjö på 84 och med fem poäng upp till hemmafördelsplatsen (fyra o uppåt) där Linköping huserar som fyra.

Men DIF har bara en pinne ner till Färjestad också och Karlstadslaget möter Brynäs borta under lördagskvällen. Frågan är om Brynäs som går knackigt kan hålla emot eller om Färjestad tar chansen och passerar och skickar ner DIF på play in plats igen!?!

Just DIF o Färjestad möts i den sista omgången. Kanske avgörs allt där o då på Hovet.Inga kommentarer: