fredag 18 mars 2016

Daniel Brodin utjämnade för Djurgården

(Daniel Brodin tackar fansen. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Ruffigt. Bökigt. Tjuvläge. Då trivs Daniel Brodin. Känns helt naturligt att just han och inte någon av ”lirarna” i laget såg till att avgöra kvartsfinal två (3-1) med Djurgårdens andra mål i matchen på Hovet.

Det är två lag som vill mycket. Jag tycker det är mycket gruff efter målen, det liksom märks att det är slutspel. Det är kul! Konstaterade segerskytten i intervjun med Cmore efter matchen.


Jag är på resande fot, för att spela in trav i Toranda mellan Haparanda och Tornio… så jag fick nöja mig med att se kvartsfinal nummer två via tvn om någon undrar…

Djurgården öppnade matchen bäst men i andra gick spelet lite i stå och det tog ända till 13.48 av mittenakten innan DIF ens noterades för ett första skott på mål i perioden. Sörensen och Anderson bjuckade sedan på varsin ramträff men det var först när det började bli rejält grinigt på isen som Brodin satt sitt avgörande 2-1-mål i pp.

Patrick Thoresen skickade pucken in i banan, där stor Daniel Brodin och tog i så han tappade balansen och ramlade omkull på knäna. Det var helt öppet på målvakten Lars Johanssons högra sida men Brodin fick in pucken mellan Frölundamålvakten oc första stolpen.

(Thoresens fredagsmys på Hovet.. 1-1 i matcher mot Frölunda. FOTO JOHAN SAHLÉN)


Tid på matchuret 18.51. När sedan Philip Holm fick feeling och vågade sig på en liten crazy grej – tog ner pucken med handen mitt på planen och skickade pucken i tom kasse.

Crazy därför att hade han missat så hade det blivit icing, nersläpp vid eget mål med fyra sekunder kvar. Nu gick ju pucken rakt ini målburen på andra sidan så det lill öste sig för Djurgården.

Tyvärr är det väl inte de lite udda målen som att diskuteras ett tag framöver utan det är väl framför allt Sörensens närkontakt med SHL:s och Frölundas skyttekung Ryan Lasch.

Mike Hellber menade i studion att Sörensen gick på kropp och sedan olyckligt tacklar till huvudet (lite förenklat av mig) medan tex Roger Rönnberg ville få fram att det var en ful tackling. Att två så erfarna tycker så olika säger en hel del om hur tajt och svår situation detta var.


Sörensen fick inte matchstraff  men något säger mig att disciplinnämnden redan sitter och grubblar över situationen.

Inga kommentarer: