tisdag 1 mars 2016

"De är omtänksamma - fansen!"

(Henrik Eriksson fick äntligen måljubla! FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det är inte ofta man hör såna ovationer som de Henrik Eriksson fick mot Modo i kväll (tisdag).

 Att han själv tittade upp i skyn och bara andades uuuuut av någon slags glädjeblandad lättnad var en rätt fin bild av hockey när den är som bäst – dvs känslosam och passionerad.
(Där satt den! Henrik Eriksson måljublar. FOTO JOHAN SAHLÉN)


Att lagkompisarna klappade om, puffade, retades lite och även berömde lite utöver det vanliga gick inte heller att ta miste på.  Men mäktigast var nog ändå det gemensamma dånet från fansen både efter målet och när Hank The Tank zoomades in på bänken, glad och skrattandes.

Att få en egen sång är ju inte heller så vanligt men när Jimmie Ölvestadsramsan fått ett nytt namn och ett nytt innehåll förstår man hur uppskattade Henrik Eriksson är hos fansen.

Aldrig elegantast i skillsen men alltid den som – tillsammans med Micke Ahlén – gör det tyngsta, mest oglamorösa skitjobbet och därför är en spelare man bara måste uppskatta.

Jag tog ett snack med Djurgårdens lagkapten om matchen, målen i början, tappet på slutet, hyllningarna, läget i tabellen och så klart målet. Hans första den här säsongen och det första sedan 28 december 2014, alltså för ett år och två månader sedan då Henrik Eriksson gjorde två mål mot Brynäs, varav ett i pp.

Målet innan dess kom passande nog mot Modo (men då i november2014). Det blev åtta mål i serien förra säsongen nu har han i alla fall spräckt den där nollan. Gott så. Grym passning av Emil Lundberg in i slottet också, Emil såg luckan och hade talangen för att få dit pucken vilket ju krävs för att någon sedan ska näta!
Men nu. Lyssna här nedan!


COPYRIGHT WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (ljud o bild)

Inga kommentarer: