söndag 13 mars 2016

"Playoffmatcherna har stärkt oss enormt"

 
(Jonas Westerling fotad i höstas. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE )

Kvalserien till HockeyAllsvenskan rullar på, i dag söndag med omgång två där SSK ställdes mot ett av de två lagen från allsvenskan.

Det låter som en tuff uppgift och det blev det. Men. Som Jonas själv konstaterade när jag ringde upp. Sundsvall, tränat av Leif Strömberg, hade inte så mycket till offensivt spel.


Skotten säger inte allt men SSK vann något överraskande skotten med massiva 39-14 (!). Ja ni läste rätt. Sundsvall fick i väg fjorton skott fördelade enligt följande: 4-6-2-2-0.

Å andra sidan gjorde man det bra defensivt och efter 2-2 vid full tid blev det straffläggning där  Alexander Sahlin stängde Sundsvall helt och Johan Skinnars var den enda av fem straffskyttar som fick in pucken i mål.

Bonuspoängen till SSK alltså, vilket kan bli viktigt på slutet i det här jämna kvalet där SSK toppar på fem poäng före Sundsvall på fyra, Asplöven och Borlänge på tre. I botten finns Västervik på två och Troja/Ljungby med en poäng.

Tredje matchen av tio spelas på onsdag, då SSK möter Borlänge borta.

Jag tog ett snack med Jonas Westerling om söndagens match, hans inblandning i både ett mål bakåt och ett framåt, Allsvenskt motstånd,  hur SSK - med facit i hand - stärktes av play off med mera.

Ni hör snacket här:COPYRIGHT: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE (ljud o bild)

Inga kommentarer: