fredag 18 mars 2016

Första kvalserieförlusten för SSK

Alexander Sahlin (fotad här vid ett tidigare tillfälle) var självkritisk efter fösta förlusten i kvalserien till HockeyAllsvenskan. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Södertälje spelade sin   fjärde match i kvalserien till HockeyAllsvenskan på fredagskvällen då Västervik gästade Scaniarinken

Det blev en 2-5-förlust efter tre segrar i de inledande matcherna. Då Sundsvall slog Borlänge åkte SSK ner på andra plats där man både har samma antal poäng (åtta) och målskillnad (pus fem) som Västervik men där man är ovanför strecket – före just Västervik – i kraft av fler gjorda mål framåt.


SSK vann skotten i matchen med hela 1-17 och hade power play nog för att avgöra i den matchformen men så blev det inte utan ett långskott och en styrning som ställde Alexander Sahlin lite gav 2-2 i matchen och sedan ville det sig inte alls för SSK enligt rapporteringen i bland annat länstidningen

I samma tidning konstaterar Sahlin även att han borde ha tagit det där 2-2 målet som blev början till förlusten:

”Det är surt, riktigt surt. Jag tar på mig det här. Så är det. Den styrs någonstans, på vår back tror jag men det spelar ingen roll. Jag ska ändå ha den” säger SSK-målvakten till LT.se.

Joakim Thelin – son till AIK legendaren Mats ”Mördarn” Thelin gjorde kvitteringsmålet i samarbete med förre Djurgårdsspelaren Simon Mitman.

 Johan Lorraine och Jonas Westerling gjorde SSK:s mål. Det första i pp (fem mot fyra) och det andra i numerärt underläge (4 mot 5) – båda målen i första perioden.


SSK:s  nästa uppgift blir Asplöven borta på måndag. Haparandalaget lär vara desperat då man r nästjumbo i serien är efter fredagens 2-6-torsk mot Troja Ljungby. Börjar inte Asplöven vinna nu så är man avsågade och på väg mot degradering så jag väntar mig en het drabbning i Haparanda.

Inga kommentarer: