fredag 25 mars 2016

Femte segern av sex möjliga för SSK i HA-kvalet

Fredric Weigls SSK är nära avancemang till HA nu. Weigel har gjort felst poäng i kvalserien, 2+5= sju stycken FOTO  WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)
Femte vinsten på sex kvalseriematcher. SSK-SPELARNA har gett sig själva ett guldläge inför avslutningen av kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Senaste segern, 4-1,  kom under skärtorsdagen mot Troja Ljungby hemma i Scaniarinken. Lagkaptenen Johan Skinnars var tillbaka efter två matcher vid sidan av pga skada och gjorde två mål  (1-0 och 2-1). Adam Hansen och Johan Lorraine gjorde de två andra målen.


Så här långt har SSK vunnit vid full tid mot Troja Ljungby både borta och hemma och Borlänge borta. SSK har även två  straffvinster, mot Sundsvall hemma och Asplöven borta.

Enda förlusten så här långt är mot serieettan Västervik hemma och med fyra matcher kvar ser det ut att bli ett trekejsarslag mellan just Västervik (14 poäng, +8) , SSK  (13 poäng, +9) och Sundsvall  (11 poäng, +1) om de två platserna som ger avancemang.

Jumbon Borlänge har inte ens en matematisk chans att blanda sig i leken och såväl Asplöven som Troja Ljungby har en teoretisk chans men då måste man gå rent i de fyra matcher som är kvar samtidigt som de tre topplagen måste förlora sina fyra återstående matcher och det är inte så värst troligt att hela trion gör så där ser det (tyvärr tycker jag) ut att bli degradering för Asplöven.

För SSKs del har målvakten Alexander Sahlin klivit fram stort. Han har stått samtligal matcher, har bortsett från 2-5-förlusten briljerat i matcherna och framför allt skapat välbehövlig trygghet i laget.

Framåt är det Fredric Weigel som leder den interna poängligan (7 pinnar) före Anton Holm, Robin Nilsson, Henrik Nyberg och Jonas Westerling som varit viktig med sin rutin (trots den där tabben för  någon match sedan). Johan Skinnars toppar interna skytteligan med sina tre mål.

Vill ni kolla in målen mot Troja och få lite mer kött på benen så rekommenderar jag utmärkte Andreas Hanssons alster i Länstidningen som ligger ute nu (natt mot Långfredag). Länk till målen har niHÄR men gå gärna in och läs hans intervjuer med mer på LT.se/sport/ishockey/


Inga kommentarer: