söndag 13 mars 2016

Brynäs tvingade fram en tredje match...

(Patrick Thoresen lämnade matchen i Gavlerinken med matchstraff. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Brynäs var piskade att vinna för att få till en tredje och avgörande match. Och så blev det - efter viss dramatik.

Jag skrev för TT i kväll och det vart lite råddigt med bland annat Patrick Thoresen som inte ville kommentera det som väl alla pratade om – situationen med honom och Pathrik Westerholm i slutsekunderna av första som  kom att bli avgörande. Enligt mig. Säcken ville inte hålla med om det.

Brynäs gjorde ju 3-0 under den där femman som Thoresen drog på sig och även om DIF reducerade genom såväl Henrik Eriksson som Daniel Brodin så höll Brynäs emot och ökade på till slutsiffrorna 5-2 med två snabba mål på slutet.

Mina TT-texterna hamnar ju i allehanda olika tidningar. Den korta först på slutsignal kan ni läsa här på exempelvis  unt.se.

Den andra texten jag skriver, som är längre och dessutom har citat från snack med såväl Pathrik Westerholm till Hans Särkijärvi hittar ni här på...

... Svd.se   och här på Metro,se och här på UNT.se 

Att Tomi Sallinen också fick en smäll mot huvudet och lämnade isen groggy kunde alla se. Jag har svårt att se Johan Alcén släcka någon medvetet, tror inte han gjorde det flit heller men självklart skulle han ha blivit utvisad för en smäll var det och det är ju märkligt att det inte ens blev en två.

Domarna verkade inte se vad som hänt varken där eller i situationen mellan Westerholm och Thoresen. Och det var väl inte deras bästa match i karriären får man tyvärr säga.

När det gäller spel eller inte för Thoresen så står  det fortfarande (söndag förmiddag) game missconduct på honom och han borde därmed (om ingen anmälan tas upp under dagen)  kunna vara i spel igen på måndag då allt avgörs på Hovet.

Hur illa det är med Sallinen återstår att se, han såg redigt groggy ut i alla fall. Alexander Falk klev också av ett tag men kom sedan tillbaka i spel.

Vem som ska vakta Djurgårdens mål återstår också att se. Armalis fick en lite skakig kväll mellan stolparna men han har ändå varit grym under säsongen och även Tellqvist släppte ju in fyra mål i sin match så det blir ett delikat val. Vilken man än väljer så har  Djurgården trots allt två bra målvakter i grunden och båda borde vara sugna på uppgiften.

Inga kommentarer: