tisdag 11 oktober 2011

AIK lånar ut Markus Svensson till Oskarshamn UPPDATERAD

Det har funnits lite funderingar kring hur AIK ska få igång Markus Svensson som fick en jobbig elitseriedebut (två insläppta mål i samma byte och utbytt efter första perioden) samt en mardrömsmatch mot HV71 (där 7-2 blev 7-8 efter straffar).

Nu kommer svaret på den frågan, Markus lånas nu ut till Oskarshamn där han i första hand ska spela på fredag och onsdag mot Södertälje och Almtuna.


Markus är en skicklig målvakt och har haft två knepiga matcher i sin debut i elitserien. Han behöver matchträning för att komma i fullgod form, säger AIKs sportchef Anders Gozzi i ett pressmeddelande.

Jag har sökt Markus själv, uppdaterar inlägget om jag får tag på honom.

Har däremot snackat lite med Oskarshamns tränare, Fredrik Söderström, på twitter. Jag ställde en fråga vems idé den här dealen var och fick svaret:

-Tanken föddes här. Tror det finns tre parter som vinner på det. AIK, IKO och inte minst Markus själv. Här i Oskarshamn finns stort förtroende för honom. Bra record sedan tidigare. En bra kille, bättre målvakt än han fått visa i ES, svarar Söderström.

Att Oskarshamn själva fört fram idén gör ju att det verkligen blir spel där för AIK-keepern. Kan vara värdefullt och bra att få matchas igång på ett ställe där inte precis allt han gör jämförs med Fasth.Just Oskarshamn har ju annars problem med sin tänkta förstekeeper, Troy Davenport som fick en hjärnskakning på försäsongen och som fortfarande inte är friskförklarad, om det säger Söderström:

-Olyckligt och bedrövande för Troy, men vi gör vad vi kan för att hjälpa honom tillfriskna.

3 kommentarer:

Mårten sa...

Klokt. Men jag hoppas att AIK har fått en garanti på att han verkligen ska stå dessa matcher, så att han inte byter ett bås till ett annat. I så fall är ju utlåningen bra onödig...

Anonym sa...

Lagom nivå för en div1 keeper.

Marie Hallman sa...

Mårten:jomen det är ju hela tanken. Oskarshamns förstekeeper har problem med sviterna efter en hjärnskakning så det är ju en win win för bådaklubbarna.

Anonym: Lite lågt att såga någon redan efter två matcher tycker jag