fredag 28 oktober 2011

Jhonas och de andra: Pominville om Enroth "Han är svår att göra mål på förr oss också, på träningarna"


 (Jhonas hyllas i USA efter att ha knäckt Columbus. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Riktigt kul seger för Jhonas Enroth och hans Buffalo i natt (mot fredag), som ni kunnat läsa tidigare om här på bloggen.

Buffalo slog Columbus med 4-2 och det här var första segern i hemmaarenan för säsongen. Så det snackas lite om att Enroth bröt ”a bad spell” på det området när han tog 41 av 43 skott. Laget har visserligen en hemmaseger till i protokollet men den togs i Finland under premiärhelgen.


Jhonas tog som sagt 41 av 43 skott och höll nollan i första perioden, släpptes edan in ett mål i andra efter 12.10 (ett handledsskott), släppte in ett mål efter 10.51 i tredje (en styrning) men höll sedan tätt resten av matchen. Räddningsprocenten 95,3.

Och det finns en rätt skön artikel på Buffalos hemsida om matchen, vinklad på svensken och det som man där borta kallar en lite ”ovanlig” och ”akrobatisk” spelstil då man anser att han ”fäktar med armar och ben” men det funkar ju, som det även konstateras i artikeln.

Jhonas Enroth hade verkligen stor del i vinsten, det har ju målvakten nästan alltid, men nu blev Buffalo överkörda av Columbus i de två första perioderna då gästerna sköt 33 skott mot Buffalos 19 skott. Och bara ett av de 33 skotten gick in där:
 
- Han är svår att göra mål på för oss också, på träningarna, eftersom han inte är den där typiska butterflymmålvakten som vi är vana att se. Men han läser spelet så bra och tar puckarna. Jag skiter i hur han gör det så länge som puckarna inte går i mål, säger Jason Pominville till Buffalos hemsida.

Jhonas fick Columbusspelarna rejält frustrerade när han tog det mesta och halvvägs in i andra gjorde en (enligt hemsidan) galen räddning på ett handledsskott från Rich Nash i ett två mot ett läge för Columbus och sedan följde upp det med att ta två frilägen från Vinny Prospal, det första var en blockering, vid den andra såg han tilll att förhindra att en retur gick in på Prospals skott.
 
- Jag såg så gott som alla skotten. Jag älskar att få mycket skott på mig, då kommer man in i ett groove och får bra flyt i spelet, säger Jhonas själv till Buffalos hemsida.

Han fick även beröm av Columbustränaren Scott Arniel som konstaterade att :
 
- Vi gör allt rätt men Enroth lyckades hitta ett sätta att förhindra puckarna att gå in i mål.
Det finns en del sköna stillbilder på den här länken

Och här har ni highlights från matchen. Way to go Jhonas!



Inga kommentarer: