lördag 29 oktober 2011

AIK-Brynäs 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)


Matchen: MMM  (eller MMMM om man ser det med Brynäsögon och MM med AIK-dito)
Målvakter:  Viktor Fasth, AIK 86,21 %  och Johan Holmqvist, Brynäs, 100 %
Publik:  6 385.
Domare: Morgan Johansson och Marcus Linde

Bäst i AIK
MMM Robert Rosén, f
MM Richard Gynge, f
M Josh MacNevin, b

Bäst i Brynäs: Sebastian Lauritzen och Jesper Ollas.


PERIOD ETT

... Jag missade tyvärr största delen av första perioden på grund av problem att hitta en parkering. Men enligt mina grannar på pressläktaren hade AIK ett bra läge i inledningen av matchen, där Brynäsmålvakten Jonas Holmqvist tappade pucken, skulle blockera den men inte fick tag på pucken som gled ut mot McDonell. Där borde AIK ha fått fortsätta spela men spelet blåstes av och AIK blåstes väl på en chans får man säga

.... Grym plock av Honken, när Richard Gynge  kommer från högersidan och får till ett vasst skott.

...0-1 (12.24) Jesper Ollas (Sebastian Lauritzen) Brynäs biter sig kvar i AIK:s zon efter ett pp, Lauritzen står ute vid sargen och spelar in till Ollas som utan tvekan smäller in pucken till vid Fasths plockhandssida.

... Puck i stolpen i slutet av första då Joakim Nordquist skapade en bra chans på höger sida om Holmqvist.


ANDRA PERIODEN
... 0-2 (2.27) Jörgen Sundqvist (Jesper Ollas, Sebastian Lauritzen)   AIK slarvar i mittzonen,  Sundqvist plockar upp pucken, kommer ostörd ner mot Fasth, vickar lite och tvåan stolpe in.
...Brynäsforwarden Mats Lavander klev av efter första. Oklart varför.

... Ingen repris på de första målen, vet inte varför AIK sket i att visa bilderna, som de ska visa men så var det.

... AIK trampade på rätt bra ändå, trots underlägen. Daniel Rudslätt hade ett bra läget att trycka in pucken mellan benen på Holmqvist, var framme vid benskydden och bökade men fick inte riktigt tryck på pucken samtidig som Brynäskeepern tryckte ihop skydden.

... Bra läge för Brynäs efter drygt sex minuter, nära att det trycks in en puck vid Fasths  vänstra stolpe (sett med hans ögon alltså) men AIK keepern hinner både dit och att sträcka ut sig åt andra hållet sekunden efter när det blev en lucka där.


...Irriterat på isen halvvägs in i andra när Viktor Fasth och Jonas Norquist på något sätt kolliderar och båda går omkull.  Lite gurgel efter det, sekvensen efter är det ny närkontakt och en lite udda räddning av fast som suger in pucken knäståendes under benskydden, fastnar i en Brynässpelare och snurrar runt något varv på knä.

...Bra tryck för AIK mot Brynäsmålet, en puck träffar Holmqvists mask och domaren blåser av fast han inte ska göra det. Till AIK spelarnas ilska.

... Brynäs forwarden Jonathan Granström kliver av isen i samma sekvens. Hann inte se vad som hände och varför han klev av tyvärr.

... 0-3 (16.43) Sebastian Wännström (Calle Järnkrok) Riktigt snyggt mål av Brynäs. Klappklapp spel där Järnkrok kommer på kanten, åker ner till förlängda mållinjen, spelar tillbaka pucken in till Sebastian Wännström som kommer head to head med Fasth och  elegant lägger in pucken.

... Brynäs spelar smart, stänger till i mittzonen, och åker på några väl valda kontringar där det är skärpa i avsluten. För AIKs del... det känns inte som att Gnaget är riktigt med i matchen. AIK är tvåa på både puckar och i närkamperna, för att använda en gammal klyscha.


TREDJE PERIODEN
... Två bra AIK-chanser i inledningen av tredje, där Oscar Ahlström var inblandad i den andra, tror Gynge var den som var framme på första. Men det är tajt, tajt runt Brynäskasse, riktigt bra jobb runt målen av Brynäslaget som stänger till. Effektivt.

... Patrik Nemeth knatade av isen i sällskap med en ur läkarteamet efter åtta minuter. Jag kollade läget efteråt och han hade ont i foten. Den som han fick ett skott på under en träning i veckan och som gjorde att han stod över förra matchen.

.. Sebastian Wännström var nära att bli tvåmålsskytt när han dånade förbi AIK-kassen och nästan i förbifarten lyckades trycka in pucken till vänster om Fasth.

... Brynäs är skickliga på att bevaka ledningar och den här matchen var inget undantag. Samlat disciplinerat och riktigt bra spel från gästernas sida. AIK som tryckte på bra i början av varje period kom dock längre och längre ut från målet ju längre varje period gick. Inte lätt att göra mål då.

…0-4 (17.03) Martin Johansson (Johan Larsson) Klockrent mål på tennis. Johansson kommer på högerkanten, lägger in en halvhög puck till Johansson som knackar in den med klubbskaftet. Knacket hördes ända upp på läktaren.

…Gruff på slutet mellan MacNevin och Lauritzen, där kanadensaren såg ut att tro att Brynäsforwarden höll fast klubban, fast den faktiskt hade fastnat i Lauritzens tröja. Blev några handskar i nyllet på varandra där och två minuter var för hakning respektive roughing.

… Patric Blomdahl haltade in sist av alla i omklädningsrummet. ”En lårkaka, ingen fara”, förklarade han för bloggen på väg in genom dörren.

…Glädjevrålen ekade från Brynäs omklädningsrum över katakomberna i Hovet. Fasth hatar att förlora, det hördes både på ordvalet och syntes i frenesin när han gjorde kaffeved av målvaktsspaden efter matchen.

… Fredrik Svensson och Fredrik Carlsson såg matchen från sidan. En ljumske stör Svensson berättade han. ”Fish” kom med glädjebeskedet att han nu kan få upp pulsen utan att skallen börjar snurra. Han kommer köra en första riktig träning på måndag och hoppas vara tillbaka efter landslagsuppehållet.

Skotten i matchen: 30-29 (4-11,12-12, 14-6)

3 kommentarer:

Jim sa...

Aik fick panik direkt det kom lite folk til hovet.

Anonym sa...

Nu var det ju 2000 brynäsare där men vist jag fattar vad du menar

Marie Hallman sa...

Jim och anonym:; 2000 brynäsare var väl att ta i men det sitter förhoppningsvis inte i antalet åskådare för då blir det en knepig ekvation framöver