söndag 23 oktober 2011

Jhonas och de andra: Gabriel Landeskog!

Inga matcher i helgen som gick för Jhonas Enroth men Gabriel Landeskog ångar på. Otroligt häftigt att se hur han tar för sig. Han kör på som om han redan spelat ett gäng säsonger där borta i NHL.

Och gjorde två mål natten till söndagen, när Colorado mötte Marcus Krügers Chicago. Krüger spelade för övrigt nio minuter och 51 sekunder i den här matchen, all speltid var i fem mot fem.


Landeskog spelade 16.54, allt speltid i fem mot fem och gjorde alltså två mål. De kan ni se här: och var efter Chicagomatchen uppe i totalt fyra mål och en assist på åtta matcher, han snittar runt 16-19 minuter per match och får enormt med förtroende. Så häftigt att se!

Kul att höra också vad alla unga svenska spelare säger om honom. Jag har gjort några artiklar för hockeylegends.se med några talanger och ber man såna fråga vem de tror kommer bli en legendar framöver kommer alltid Landeskogs namn upp.

Så här sa
David Lillieström Karlsson, AIK:
"Han är en av de mest kompletta hockeyspelare som jag har hört talas om. Han är så mogen och verkligen fortfarande ödmjuk, han kan gå långt på det. Han spelar i NHL redan nu och med de drivkrafter han har så kommer han gå väldigt långt"

Och

Johan Larsson, Brynäs:

" Först och främst en kanonkille utanför isen, jobbar stenhårt även där och är riktigt bra på planen. Man sitter i motståndarbåset och undrar vem fan är den där jobbiga jäveln som sticker ut. Hans vilja kommer driva honom långt!"

Stora ord, men det här är killar som har koll så jag tror dem! Ska bli otroligt att följa Gabriels framfart framöver. Bara hoppas det inte kommer skador.

Apropå skador så har ju Jacob Josefson världens jäkla otur. Pajade tummen förra hösten och tvingades operera. Nu har han som ni kanske läst pajat nyckelbenet och beräknas vara borta tre, fyra månader. Typiskt, gick riktigt bra för honom precis när det hände.

Inga kommentarer: