lördag 22 oktober 2011

Claesson "Två bra perioder sedan börjar vi slarva lite"


(Claesson får spela mycket men var deppad över förlusten. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Fredrik Claesson spelade fram till 1-1 kvitteringen i andra. Men sedan var det slut på det roliga. Luleå gjorde två mål i tredje, varav 3-1 gick i tom kasse med Wesslau i båset. 

Och den unga Djurgårdsbacken var minst sagt besviken. Att det kändes fördjävligt precis efter matchen var ett understatement.


– Jomen så känns det. Vi gör ju två bra perioder sedan i tredje så…(paus) … jag tycker att de får två flytmål, vid första och andra. Sedan det tredje (i tom bur) var ju synd på slutet, men det är ju sånt som händer.


Men vad händer vid Luleås 2-1 mål egentligen? Jo, när Sami Sandell plockar upp en tappad DIF-puck i mittzonen, trampar ner mot Wesslau och slänger in pucken i gröten av spelare är en Djurgårdskroppsdel är sist på pucken, konstaterar Claesson som på isen vid målet:

– Ja precis, men äh jag vet inte. Det är väl flera som vill få bort pucken så är det någon som sätter dit den istället men som sagt vi gör två bra perioder sedan börjar vi slarva lite. Och när de gör mål så sjunker vi ihop. Tyvärr.

Vad händer i tredje sedan då, som du är så missnöjd med?
– Vi börjar slarva, passningarna är inte på bladet eller någonting och. det är mest passningarna. Och koncentrationen gick ner lite tror jag.

Men ni fortsätter ändå spela aggressivt och trycka på?
– Ja det tycker jag med men det är de där passningarna där som vi kan skärpa oss på, säger Claesson.

Djurgården har hela säsongen haft svårt att vända uddamålsunderlägen när baklängesmålet kommer bara några få minuter i slutet. När man plockat keepern har det dessutom oftast blivit insläppta mål bakåt ändå.

– Ja jag vet inte, det känns som om vi sjunker ihop lite då och alla blir jäkligt less. Och nu när vi har torskat en, vunnit en, torska, torska två, det blir tyngre då med såna här misstag. Det är ju snart slut på matchen tänker man ju, man vill bara hänga dit den…

Vad saknas då? Självförtroendet?
– Det kan vara det och vi har ju torskat några nu så… men äh jag vet inte vi får bara ta en match i taget och jobba oss ur det här.

Vad säger ni efter en sån här match?
– Just nu är det dödstyst i omklädningsrummet men vi snackar om det på måndag igen. Så det kommer nog bli bra ändå det här, konstaterar Claesson.

Han spelade 20 minuter mot Luleå, hade tredje mest istid av Djurgårdsspelarna efter Daniel Tjärnqvist och Kyle Klubertanz och har så här långt snittat 17.08 i istid.

– Ja i dag gick det bra, jag fick spela mycket men… äh jag vet inte men… jag har inte haft min bästa säsong hittills, så här i början i alla fall…

Jasså vad är fel på din insats i just idag då?
– Nämen jag vet inte, det är för mycket felpass och äh inget flyt helt enkelt.

Vad beror felpassen på då?
– Jag vet inte men om man gör ett misstag så syns det mycket bättre här uppe i elitserien och det har ju varit ett sånt per match känns det som. Man har gjort något misstag varje gång och det är klart att det tar på självförtroendet och gör att man verkligen vill spela bra i nästa match men sedan händer det igen… ja du förstår.

Men kan du inte känna att du har gjort något bra, för något bra gör du ju eftersom du får spela så mycket?
– Jomen precis jag fick ju förtroende i dag så det var kul att spela. Men det gäller ju för mig också att bara ta en match i taget.

Finns det något du kan känna att du har blivit bättre på under de här 14 första matcherna jämfört med förra säsongen?
– Hm…(lång paus). IEEE…(mer paus). Nej! Slår Claesson plötsligt fast.

Va ingenting? Du ser i alla fall lite säkrare ut i år sett från läktaren, jämfört med förra säsongen?
– Ja vad bra… det kanske är det då, he, he… nämen jag har fått bättre skott kanske, med en annan vinkel…

Jomen något måste du ha gjort bättre annars skulle du inte så det förtroende som du får?
– Jamen äh, bättre och bättre. Samma nivå känner jag väl att det är som. Men jag vill ju fortfarande bli bättre. Jag har höga krav på mig själv jag vill inte göra ett enda misstag alls. Det är väl det jag känner, säger Claesson.

Att han får spela tillsammans med Daniel Tjärnqvist har betytt mycket. Den kloka veteranen vet när och hur man ska gå, var passen ska läggas och hur. Och så vidare. Så när Claesson stod och knackade uppfordrande i isen om en passning, om givetvis Tjärnqvist senior fram under ett powerbreak och gav lite matchspecifika tips.

– Ja han sa att jag skulle stå längre inåt mitten så att det inte skulle bli så lång pass. Men så stressade de väldigt hårt och det var det som jag tänkte på men han tyckte att jag skulle stå längre mot mitten och då får man ju lyda!

Läxade han upp dig?
– Ja precis! Vad fan håller du på med… närå, ha, ha?

Är han med och styr upp dig mycket?
– Ja alltså vi pratar mycket och Tjärnan är ju skitbra, det är skönt att få lira lite med honom också att de inte håller på och skickar någon som hoppar runt med femmorna hela tiden. Men det är bra! Jag lär mig ju, till slut så kanske det sitter där. Jag får väl lära mig i efterhand.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra intervju men det var kyle och tjärna som var inne på 2-1 målet!

Anonym sa...

Marie.. vet du om DIF kommer ta in "centertypen" även om Mika kommer hem?

Anonym sa...

Snälla DIF, sluta med att le eller " Det kan vara det och vi har ju torskat några nu så… men äh jag vet inte vi får bara ta en match i taget och jobba oss ur det här" Snälla visa lite jävlar annama och var självkritiska. Inget blir bättre med inställningen som ovan. Någott är fel och då måste spelare / ledare göra något åt det. Inte tro att nästa match blir nog bättre. Börjar tröttna på leende coacher som verkar tycka att dom gör nästan allt bra. Tur att du Marie i alla fall har höjd på dina intervjuer.

Marie Hallman sa...

anonym: Hm, när jag kollade i går stod det 14 men antingen såg jag fel eller så har de ändrat, jag ska ändra också, bra att du sa till!

anonym 2: vet inte men som Järlan sa senast så letar de en center ifall Mika inte kommer hem, men sånt där kan ändras så jag vågar inte säga varken hundra ja eller hundra nej på det

anonym: Tror inte det är fel på inställningen men visst saknar jag också någon som tar tag i det när svackorna kokmmer. ATT svackor kommer är ju naturligt men vem går före för att göra svackorna kortare, det kan man fundera lite på som det ser ut nu. kul att du gillar intervjuerna, tack!