torsdag 20 oktober 2011

Åberg, Claesson, Nemeth och Nordström - ett steg närmare JVM


(Pontus Åberg flyger mot JVM. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


Drygt två månader kvar till JVM och i dag presenterade förbundskaptenen Roger Rönnberg den trupp som får åka till fyrnationsturneringen i Vaasa i Finland 7- 13 november.

Turneringen är den sista innan JVM lägret i december så det är givetvis en fin fingervisning om man är med här. Sedan kan det både ramla bort och komma till några spelare. Så här sa Rönnberg när jag pratade JVM-förberedelser med honom för några veckor sedan i en intervju för hockeylegends.se:


-Vi är ute och scoutar och tittar på spelare under både matcher och träningar runt om i hockeysverige också. Vi följer en plan där och har ett avstämningsmöte varje vecka där vi i teamet går igenom vad vi har sett och så petar vi i våra rankinglistor.

Han sa också, i intervjun med hockeylegends.se att den här turneringen i november inte blir allena avgörande:

– Nej, det är en samlad bedömning utifrån vad man gör i vår miljö, i landslaget och ute i klubbarna på träningar och matcher, så vi fortsätter scouta tills vi är klara att presentera truppen i början av december.

 Och någon uttagningsturnering liknande den man hade förra säsongen kommer inte att ske i år:
-Vi vann inte guld då och nu vill vi hitta olika sätt att förbättra och optimera våra förutsättningar för att våra spelare ska lyckas. Det läger som vi hade förra året tog mycket energi av spelarna. Vi vill att den sista matchen ska vara den bästa och ska vi lyckas med det så måste vi lägga energi på rätt saker, berättade Roger Rönnberg för hockeylegends.se.

Så här ser laget som åker till Finland ut:

Målvakter: Anton Forsberg, Modo och Johan Gustafsson, Luleå

Backar: Johan Alm, Skellefteå, Mattias Bäckman, Linköping, Oscar Klefbom, Färjestad, Fredrik Claesson, Djurgården, John Klingberg, Jokerit, Patrik Nemeth, AIK, Jonas Brodin, Färjestad.

Forwards: Johan Larsson, Brynäs, Johan Sundström, Frölunda, Max Friberg, Timrå, Filip Forsberg, Leksand, William Karlsson, Västerås, joakim nordström, AIK, Joachim Nermark, Linköping, Jeremy Boyce Rotevall, Timrå, Sebastian Collberg, Frölunda, Pontus Åberg, Djurgården, Erik Thorell, Färjestad och Pathrik Westerholm, Malmö.


 




2 kommentarer:

richardlj sa...

Kan det vara rekord år med hur många som är i NHL som har åldern för JVM?

Marie Hallman sa...

richardlj: Det kan det vara faktiskt. Om man tänker på såna som verkligen får speltid där och därmed är körda för JVM.