torsdag 27 oktober 2011

DJURGÅRDEN HV71 2-3 (0-1, 2-0, 0-2) uppdaterad



 (Alla försöker men ingen lyckas stoppa Åberg. FOTO: ANDREAS GRANDIN)

Matchen: MM
Målvakter: Gustaf Wesslau, DIF,  och Daniel Larsson, HV71
Publik: 6 390
Domare: Wolmer Edqvist (som vanligt då??) och Mikael Nord.


BÄST I DIF 
MMM Pontus Åberg, f
MM Patrick Cehlin, f
M Gustaf Wesslau, mv

BÄST I HV71: Daniel Larsson, mv.

FÖRSTA PERIODEN

... Två DIF spelare saknades: Andreas Holmqvist (diskbråck) och Mario Kempe (feber).

.... Daniel Larsson fick ett ljudligt välkomnande i form av ett alldeles eget buande. Tror mest det tänder honom dock.

... Tim Eriksson var uppflyttad till tredjekedjan och tackade för förtroendet med en skön slalomkörning genom HV.s försvar redan i inledningen. Dock utan ett mål som avslut.

... Riktigt roligt spel i första, med ett litet övertag för Djurgården. Men öppet, kreativt, snabbt pucktempo och bra tramp från båda lagen.

...DIF fick dock pp efter cirka 8.30 och märkligt nog tog HV71 över taktpinnen i spelet då kändes det som. Djurgården fick aldrig till någon vettig box utan HV kunde slå ut pucken gång på gång och tiden bara rann iväg. Och så fort överläget var övre spelade DIF bättre igen. Skumt.

 (Ölvestad vs Carlsson. FOTO ANDREAS GRANDIN)


...Efter 11.18 havererade en bit sargreklam vid sidan av HV:s bås, ner mot rundeln. Vaktmästare fick komma in och skrapa upp resterna och nä. Så oproffsigt. Kändes som ett antiklimax när det nu var bra fart på spelet. Hört om tejp? Lim? Häftklammer? Någon?

...HV:s Jukka Voutilainen piggades upp av det där brejket, kom direkt efter i ett farligt friläge mot Wesslau, som stod i vägen och styrde ut pucken

... 0-1 (12.14) Jason Krog (Jesse Joensu) Josef Boumedienne gick omkull vid egen blå, , tappar pucken, då spurtar Krog  och Joensuu ner mot Wesslau, Krog till höger och Joensuu  till vänster, precis framför Wesslau byter de plats i samband med en puckleverans och Joensuu som nu är till höger fintar skott, Krog som nu är till vänster lägger in pucken. Snyggt måste jag säga. Inte helt lätt att veta vem som skulle skjuta där.

  (Danne Larsson, Kristofer Ottosson, Mikko Luoma.. FOTO: ANDREAS GRANDIN)

... Och sedan ramlade ännu en reklamskylt ner. På andra sidan. Vaktmästare in med ny skrapa och silvertejp. Känns ju... ja allt annat än bra. Det här hände dessutom mitt i ett pp för DIF så det överläget kom ju av sig helt.

... Kändes som att HV var bättre på att hålla fokus under och efter de små ofrivilliga reklamskyltshaveripauserna. Å andra sidan fick DIF upp ångan i slutminuterna av första och tryckte på rätt bra mot Danne Larsson då

ANDRA PERIODEN

...Jättetalangen Pontus Åberg skapar  något nästan varje gång han är inne. Några minuter in i andra tvingar han sig fram emellan ett par HV-spelare, fälls och DIF får pp pga interference på Per Ledin.

... 1-1 (4.29) Mattias Carlsson (Patrick Cehlin, Josef Boumedienne).Spel 5 mot 4 Boumedienne fick revanschera sig för missen som gav HV ledningen, lägger en pass längs blå till Cehlin som tar ett direktskott, Larsson lämnar retur, den är Matte Carlsson där och trycker in.

 (Matte Carlsson gör 1-1. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... HV fick pp i mitten av andra när Christian Eklund visades ut för hakning och det osade rejält nere hos Wesslau i två minuter. Mycket bra pp av gästerna som kom närmare och längre in mot DIF-kassen för varje passning men Djurgårdsmålvakten stod upp bra där tycker jag.

... Per Ledin gick för övrigt ut bakvägen ur båset och knallade 12 minuter in i andra iväg mot omklädningsrummet. Oklart varför men han haltade inte i alla fall.

... HV hade pp och skulle gå till anfall, så satte tre (!) DIF spelare in en gemensam attack på HV-stjärnan. Måste ha känts som att klämmas åt av en biltvätt eller något. Mosad från alla håll liksom. Och ja, han tappade givetvis både pucken och farten.


... HV:s materialförvaltare såg att ännu en reklamskylt var på fallrepet och lutade sig fram från båset och lyfte, under pågående spel helt sonika in en av dem. Det tackar vi för så slapp vi ännu ett avbrott där.

... Lysande uppoffrande insats av John Norman som (i stort sett samtidigt) täckte skott, backcheckade och var ett allmänt stort betongsuggehinder för HV71 i slutet av deras pp. Briljant och underskattat men värdefullt för DIF.

... Det hände något med Danne Larssons ena hand (tror jag) under slutet av andra, han fick några minuter på sig att samla sig och körde sedan vidare.

... 2-1 (18.50) Kyle Klubertanz (utan assist) spel 5 mot 4. DIF har ett pp som är på väg att ta slut, det kommer ett backskott, blir retur, då tar Kyle tag i pucken, kör en liten extra runda ut mot sargen och tillbaka in i slottet där han drar på ett lite oväntat handledsskott som går upp i bortre krysset (sett med Kyles ögon). Såg ut som pucken touchade en HV klubba också men är inte helt säker på det.

 (Kyle Klubertanz är glad efter  2-1. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

TREDJE PERIODEN

.... David Printz fick in en fin open ice på Patrik ”Putte” Carlsson precis i början av tredje, blev tvärstopp på HV-forwarden där.

... 2-2 (3.10) Jukka Voutilainen (Kamil Piros).  Kamil Piros tar sig en slalomtur genom DIF försvaret, skjuter  ett skott som Wesslau lämnar en lite lam retur på åt sidan, när John Norman ska slå undan den så lägger han den rakt i gapet på  Jukka Voutilainen istället. Och han kan ju göra mål, särskilt när det är öppet och bara att lägga in pucken, som dock gick stolpe, Wesslaus rygg och in.

...HV71 drog upp farten lite i tredje, Djurgården såg... lite uppgivna ut. Vet inte varför. Den tempohöjningen kan de ju svara upp mot i vanliga fall.

...2-3 (6.37) Johan Lindström (Oskar Sundh) Kyle Klubertanz tappar pucken ute vid sargkanten, Sundh passar in i slottet, Printz ska bryta men missar pucken som går till Lindström som sätter till klubban och styr in trean, med Jimmie Ölvestad i hälarna men lite för långt bakom.

 (HV hare precis satt det avörande målet. FOTO JOHANNES LUNDBERG)

... En hög HV-klubba styrde upp ett skott i ribbkrysset som studsade över Weslau och ut. Bra HV –press efter de bägge målen, DIF är rejält tillbakatryckta.

... inte ofta DIF-klacken klagar men när man sjunger ”visa hjärta Djurgården” är det illa. Ska sägas att den sången följdes upp av ”vi ger aldrig upp Djurgårn”.

... Ungefär samtidigt får Marcus Nilson ett fint läge men hakas omkull i skottögonblicket utan åtgärd. Pucken går vid sidan av HV-målet.

(Ölvestad vs Patrick Putte Carlsson. FOTO ANDREAS GRANDIN)

...HV tog time out när det stod 12.00 på matchuret i tredje. Kändes väl som att DIF borde ha tagit en de också. Och den kom men först 19.07 in i slutperioden.

…DIF pressade sedan på frenetiskt med en man mer. Plockade målvakten 19.02. Pontus Åberg och Marcus Nilson hade varsitt kalaslägen under pressen men Danne Larsson är omutlig.

… Nära4-2 i tom kasse i slutsekunderna men han skjuter bredvid. HV håller dock ut och tar tre poäng.

Skotten i matchen: 24-23 (9-5, 13-7, 2-11)

Uppdaterat:  Nisse Ekman och sonen Melvin var på matchen. Nisse var med i omklädningsrummet efteråt när DIF spelarna tog ett snack. Melvin satt en stund utanför med mig istället i väntan på Fimpen (vi tog snacket utanför i dag) . Melvin kom med några bra analyser av matchen faktiskt, trots sin ringa ålder. Klok kille det där. Pappa Nisse hörde lite av snacket och såg stolt ut också över analysen. Helt rätt!



3 kommentarer:

Jack sa...

Lite humor är det ändå att när dif förlorar så är det garanterat aldrig mer än 2 M i matchbetyg från Marie!? Känns lite partiskt där faktiskt. ;)

Annars bra matchrapport, som vanligt.

Lars-Åke Andersson sa...

Hej,
Tack för en bra blogg.
Jag har haft sesongskort sedan 1991 och tillhör den sortens publik som hellre aploderar och uppmuntrar än buar och skriker men nu får det fan vara bra.Jag sätter inte min fot på hovet mer så länge som nr 78 spelar i DIF! Jag har sett varenda minut DIF spelat i år och karl har inte gjort ett enda bra byte INTE ETT!!!!Jag kan inte sova om nätterns för att jag är så jävla arg på hans betende.Det är kanske ok att ramla vid blå som sista man,dra på sig onödiga tvåor,träffa ben eller läktarn vid skottläge om man då och då bidrog.Men det som gör mig galen är kroppspråket,han ser ut som en reklamkampanj för antidep medecin TOTALT TILLINTETSÄGANDE! vart är svordommarna? vart är klubban i sargen?viljan att revancherasig i nästa byte?Nej han var inte ensam om att bjuda på mål igår,men dock som vanligt sämst på plan.Men kanske beror allt på att han spelar med en junior? Suck sämsta bortförklaringen jag hört.Lassen kom tillbaka allt är förlåtet.
Mvh Lars-Åke Andersson

Marie Hallman sa...

Jack: Tyckte du att det var en bra match???? Tyckte du att det var underhållning? det tyckte inte jag. Hafsigt, slafsigt ett dåligt HV och ett ännu sämre DIF. Då blir det låga betyg.

L-Å svarar dig på andra stället där du skrivit samma sak.