lördag 29 oktober 2011

Rudslätt: " Vi är steget efter hela tiden"


(Rudslätt vill se tajtare försvar men samtidigt lite mer mod framåt. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Nollade av Brynäs med ett bristande försvarsspel och inget vidare fart framåt. AIK har en del att jobba på för tillfället.

– Det är en besvikelse, självklart, inte bara att vi förlorar utan också på det sätt vi förlorar. Jag tycker att vi inte riktigt är där. Vi är steget efter hela tiden, konstaterar Daniel Rudslätt.

Som dock inte ville ta något ifrån motståndarna:
– Brynäs gör det himla bra idag, det måste man ge dem cred för, så vi kommer inte in på dem utan vi… ja, det känns som att vi reagerar på vad de gör istället för att vi tar tag i matchen.

Men det var inte viljan som saknades. Det var tajmingen och farten.
– Jag tycker att inställningen fanns där men vi jobbade fel. Här hemma ska vi ju ta kontroll på matchen och föra matchen, inte ge Brynäs initiativet så att de får vrida och vända. Utan vi måste få stopp på dem i egen zon och så vända och utnyttja deras svagheter vilket är i deras zon.

Det kändes ni började varje period med attack men sedan kom ni längre och längre ut på kanterna och längre och längre bort från målet. Vad beror det på?
– Jag tror att när vi har såna här dagar som idag, när vi inte har bettet i skridskoåkningen och närkamperna, att det inte finns där då kommer du inte in på mål. Då tar du dig inte förbi din gubbe och därför kommer du ut i hörnorna. Så mycket beror på det tror jag.

De var duktiga på både att trycka ut er och stänga till och kontrar bra?
– Ja, de dödar ju matchen med två vändningar då, tvåan och trean, som vi går bort oss lite på. Vi har pratat om det, att vi inte ska ge de såna lägen men det skedde.

Vad kan man göra åt det? Eller vad ska man göra för att få en annan matchbild framöver?
– Ja… jag tror att vi måste hitta tillbaka till ett stabilt försvarsspel. Det är där vi bygger grunden och inte ge dom några överlägen, sedan måste vi inse också att vi sliter varje dag, varje kväll för att vi ska vinna matcher. Och gör vi det, jobbar vi hårdare än motståndarna, då kan vi komma och spela sedan då men grunden är stabilt försvarsspel och jobba och så släppa lös lite också. Vi får inte fundera FÖR mycket heller, utan vi ska vara på rätt sida men när det händer, när vi har chansen då ska vi gå.

Erat försvarsspel är inte alls lika tajt som man har sett att det kan vara?
– Nej, precis, det är inte det. Men jag vet inte vad det beror på, det kanske är att vi funderar för mycket i någon sekund eller tiondel så att vi ligger lite efter, vi blir lite passiva istället för att gå ihop, ta en markering och ligga tätare.

Och med tiden där, då kommer man fel och ligger sedan fel rakt igenom och kommer efter?
Ja då är snurren igång och då blir det fel hela tiden, konstaterar Daniel Rudslätt.

Men det var ju inte bara försvaret som fallerade. Noll mål framåt hör inte till vanligheterna för AIK, som blivit nollade en gång till i höst, mot Luleå som den gången vann med 1-0. Och att målskyttet inte funkar beror delvis på bristerna i försvarsspelet.

– Till viss del gör det ju det. Vi jobbar ju inte färdigt i egen zon. Just att vi ligger lite på mellis i egen zon, så att vi inte kan få stopp på det, gör att vi inte kan gå i överlägen heller. Men sedan är ju det… till viss del i anfallsspelet är det ju det att vi måste kunna släppa lös lite och köra och riva och slita och rycka sönder motståndarna. Och det har inget med försvarsspelet att göra. Det ska vi kunna göra ändå.

Är det självförtroendet som saknas där då?
– Ja, det är det. Självförtroendet är en stor del av varför vi inte vågar riktigt. Gör vi tre eller fyra mål då ska vi kunna vinna, då ger vi oss själva chansen och det har vi gjort till viss del men idag så var det ju… det var inte bra.

Det var en sån dag bara!
– Ja det kändes som det och nu… ja jag vet inte varför, det är tråkigt, säger Daniel Rudslätt.

Han har varit lite slowstarter de senaste säsongerna när det gäller att få i gång det egna målskyttet. Förra säsongen tog det ända till 21 november innan Rudslätt gjorde mål, i tom kasse mot Skellefteå. Men mot Brynäs hade han ändå några chanser:

– Jag vet inte varför jag är så segstartad i målskyttet! Det har varit så i några år men jag måste upp jag också.

Tar du för mycket ansvar bakåt?
– Jag vet inte. Kanske.

Apropå det här med att släppa loss tänker jag?!
– Jomen absolut, det gäller mig också.  Jag ska försöka göra det mer jag också, jag ska försöka gå mer i djupled och inte bara tänka på att man ska vara på rätt sida. Det ska man göra till viss del men sedan så gäller det ju att rycka isär också.


4 kommentarer:

Micke sa...

Det var absolute ingenting som fungerade,skall dom spela såhär så får vi räkna med kvalspel,andra spelare skulle stiga fram sedan Videll försvann,men ingen vågade att visa framfötterna,som sagt så blir det nog en jobbig vinter

Anonym sa...

det blir en låång vinter

Anonym sa...

Vad har hänt med Rudan? Han måste tagga till lite nu.

Marie Hallman sa...

Micke: Tror inte det har med försäljningen av Videll att göra. Känns lite osannolikt att hela laget skulle bli handligsförlamade av det. Vi får se om de rycker upp sig här nu.

Anonym: Jag hoppas både DIF och AIK tar kliv uppåt

Anonym: taggar gör han, men ibland ser det tvärtom ut. Sjukt det där men så är det.