tisdag 18 oktober 2011

MacNevin: " De måste ju ha lite känsla i bedömningen"


(Josh MacNevin tyckte domarinsatsen var löjlig. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Vinst 4-0 mot Växjö förra veckan borta, men när AIK tog emot smålänningarna på Hovet blev det förlust 3-4. Och det var en lite märkligt match där det tog tid för AIK att komma in i matchen, och när man väl gjorde det så var det med två mål i numerärt underläge.

Och AIK:s kanadensare Josh MacNevin tyckte det var en skum match, men av ett annat skäl:


– Ja det var en märklig match. Det var det. Jag vet inte hur utvisningarna fördelades till slut men de (domarna) tog för allt på oss och så gott som inga utvisningar på dem. Vad som än hände. Jag menar… det är två lag där ute. Eller hur? Det är ju uppenbart, när man kollar på utvisningarna, att det borde jämna ut sig i de flesta matcherna. Men den här (bedömningen) var ju löjlig, konstaterar MacNevin med något upprört i blicken.

AIK lyckades dock göra mål under två av Växjös pp, eller om man vänder på det, med en mindre på isen.

– Det är verkligen inte normalt och jag tycker att… återigen… Växjö är ju sex (ute)spelare (inklusive domaren) på isen och då kämpar och jobbar vi allt vi kan för att ändå ge oss själv någon lättnad i den situationen. Och vi gjorde två mål med en man färre på isen, vi gjorde det bästa vi kunde av det hela.

Vad betyder det mentalt för laget när man får in två mål i numerärt underläge, i den sits ni var?
– Åh, det är stort! Det betyder massor. Men sedan får de en fem mot trea, på en riktigt billig utvisning. Och som försvarsspelare, som back, så måste du ju få göra någonting framför mål för att försvara det. Den där killen står ju där i vägen för din målvakt, säger MacNevin och fortsätter:

– De (domarna) måste ju ha lite känsla i här (bedömningen), man måste ge backarna lite valmöjligheter! Men nu får de (Växjö) istället en jättebillig utvisning där och du vet ju hur det är, får man nästan två minuters spel i fem mot tre, ja då gör de flesta lagen i den här ligan mål i det läget. Så är det ju. Så det var verkligen frustrerande, allt det där var riktigt frustrerande.

Att AIK startade minst sagt avvaktande tycker han inte är så konstigt däremot:

– Alltså, det har varit två fullspäckade veckor, jag har tappat räkningen på hur många matcher vi har spelat de tio senaste dagarna så… men visst, vi kom ut lite svagt. Men det är bara jobba sig in matchen och det gjorde vi, det var starkt, säger MacNevin.

Han kom till Sverige första oktober, har så här långt hunnit med sju matcher och på dessa tre poäng (1+2)

Och det var skönt att få komma hit nu, säger kanadensaren:

– Ja, det har varit så bra! Vi har ett riktigt bra lag, tränarna är kanon och alla tar hand om oss i familjen så väl, så det har varit jättebra!

Hur var tiden i Finland, där du var inledningen av säsongen?
– Det var okej, det var lite tufft, vi vann inte så många matcher under tiden jag var där men det var verkligen juste av dem att låta mig komma in där och spela mig i form så det var bra

Har du någon glädje av det nu, i spelet, att du började där istället för att köra hemma tills det var dags?
– Ja absolut. Jag fick upp farten. För du kan jobba hårt på sommaren, det räcker inte hela vägen. Att komma in i matchtempot är speciellt, det kan du inte göra själv, säger Josh MacNevin.

Han har ju spelat i just Växjö förr, precis som Viktor Fasth och Robert Rosén. Och han var lite förundrad han med över att det bara är importer som har gjort alla 30 målen, så här långt:

– Ja det är förvånande. Verkligen, med det laget som de har! De har ju riktigt bra svenska spelare också, en hel drös av dem och. det blir otäckt för oss andra när de svenska spelarna också får igång sitt målskytte, men än så länge går det ju bra ändå utan svenskarnas mål. Deras importer sköter sig ju riktigt bra.


6 kommentarer:

Farbror Bosse sa...

Var är alla hängivna gnagare som gnäller på andra lags publiksiffror? Knappa 55% beläggning hemma. Stabil docktorn, stabilt!

shompa sa...

Bosse: 1) Det är svårt att motivera att betala 500kr för att få se AIK spela med 1 man mindre halva matchen. 2) Media har lyckats beskriva att det är läktarvåld och härjningar hela tiden. Faktum är att det är mindre sådant än någonsin tack vare Grabbarna. Men media vill sälja lösnummer och hatar AIK. 3) AIK har lag i fotboll/hockey. AIKs publiksiffror går alltid upp efter att fotbollen slutat. 4) Som rörelsehindrad så kan man inte gå på "högrisk" matcher då snuten/massa inhyrda vakter aktivt hindrar rörelsehindrade att komma in.

Marie Hallman sa...

bosse o shompa: Någon som har en åsikt om hockeyn????sporten alltså??

Mathias sa...

Marie: Håller med, skit publiksiffrorna, AIK är överlägsna i fotboll dif har bra i hockeyn så är det. Dessutom vet jag att AIK jobbar oerhört hårt för att locka tillbaka publiken till hovet. Givetvis är det tråkigt med publiksiffrorna men nu är det som det är. Tycker ändå klacken skapade riktigt bra tryck igår trots så få.

Nu till matchen då. AIK var bra men Växjö var effektiva och fick med sig rätt billiga utvisningar också. Tror de hade typ 7 PP i rad(!) Visserligen vissa klantiga sådana också men domarnivån var usel rakt igenom hela matchen. Tycker som Josh i din intervjun med honom, man måste ha lite känsla som domare. Tack för de grymma intervjuerna Marie!

richardlj sa...

Ingen åsikt om fördelningen på utvisningar i denna match.
Men jag tycker tvärtemot att det är konstigt att utvisningar nästan alltid jämnar ut sig.
Borde mycket väl kunna bli 7-2 i tvåor i en match men det blir det aldrig.
Har ett lag fått 2-3 raka tvåor så sitter man bara och väntar på kompensationsutvisningen som nästan alltid kommer.
Bedömningen SKA vara lika hela matchen oavsett vem som fått dom senaste utvisningarna, om det är PP eller om det är 2 perioder kvar eller 3 minuter men nu är det tyvärr inte så.
Bara en tanke.

Metal Machine sa...

richardlj: Håller med fullständigt. Dock har det gått så långt att man har vant sig vid detta så pass att man (åtminstone jag) blir ruskigt irriterad när man inte får de förmodade kompensationsutvisningarna med sig.