måndag 24 oktober 2011

Gozzi: " Vi ska absolut inte sälja fler spelare"


(Anders Gozzi ser en möjlighet att värva nytt för Videllpengarna. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

AIK behöver pengar till polisnotan. I samma veva hörde KHL-laget Yugra Khanty-Mansiysk av sig. Och plötsligt satt erbjudandet som handen i handsken.

– Det (Videllpengarna) är en del av det här med polisen när den här möjligheten dök upp. Men det var inte så att vi sökte efter möjligheter att kunna sälja spelare innan de hörde av sig. Det var inte så att vi gick ut och letade köpare till spelare, så har det inte varit, slår AIK:s sportchef Anders Gozzi fast.


 För AIK:s kassör kom KHL-intresset som en skänk från ovan.
– Ja, jo, så kan man väl säga, säger Gozzi.

Så om Yugra Khanty-Mansiysk inte hade hört av sig så hade ingen spelare sålts?
– Nej, absolut inte. För då hade vi inte haft några alternativ att sälja någon till.

Kommer fler spelare att säljas nu för att dra in stålar?
– Absolut INTE.

Och det är inget du ruckar på?
– Nej, nej. Vi ska absolut inte sälja fler spelare. Det är en sak som dök nu och vi kände att när Linus vädjade och ville åka till Ryssland och jag dessutom vet hur länge han har försökt komma dit, då kände vi att det känner mer rätt att vi släpper honom än säger nej. Plus de andra omständigheterna (med pengarna). Vi kommer absolut inte att sälja fler spelare nu, för vi har samma målsättning, samma ambitioner och siktar mot slutspel fortfarande. Det här kommer inte stjälpa våra ambitioner.

Hur tänkte ni när de hörde av sig då?
– Nämen dels så ville han gå och dels så har vi kostnader som har kommit upp nu och vi pratade igenom den här möjligheten i laget. Ledningen runt laget känner att vi klarar oss nog ändå, de andra får lyfta sig och kliva uppåt för att täppa till det hål som han lämnar efter sig.

Många har undrat varför AIK, som hade ett 1+1 kontrakt med Linus Videll, inte hyrde ut honom istället för att sälja. Men en uthyrning förutsätter ju att han skulle komma tillbaka efter den här säsongen och det hade Linus Videll mest troligt inte gjort ändå:

– Vi hade ju ett kontrakt med Linus där han hade möjlighet att lämna oss efter den här säsongen för att gå till just KHL. Och då hade han ju gått ändå. Hade vi sagt nej till fortsatt uthyrning så hade han ju spelat ut den här säsongen och sedan utnyttjat klausulen och stuckit i alla fall.

Och det hade ju faktiskt gett AIK mindre pengar för sin spelare. Nu tvingades ryssarna lösa ut honom från hela kontraktet. Om Videll utnyttjat klausulen hade AIK bara fått betalt för en uthyrning den här säsongen.

Det går lite märkliga rykten kring dem här affären. När jag tar upp dem med Gozzi suckar han bara och konstaterar att nej, nej, nej inget stämmer.

En sån uppgift påstår att AIK inte får alla pengarna för Videll, men det får de visst:
– Självklart får vi i AIK alla pengarna. Det handlar om en övergångssumma som vi får betalt i en klumpsumma. Hur mycket det är vill jag däremot inte säga, det gör vi aldrig.

Det ryktas om konkurs och ekonomisk panik?
– Stämmer inte heller. Absolut inte, slår Gozzi fast och påpekar sedan att Videllpengarna nu öppnar möjligheter för en värvning

– Det är klart att det skapar ett utrymme och en möjlighet för att ta in någon ny. Det hade vi inte innan men nu har vi den möjligheten. Sedan säger jag inte ATT vi kommer värva, eller på vilken position, för just nu har vi ingen i pipeline men det här har helt klart skapat ett utrymme till att ta in en till. Sedan får vi se hur det blir med det för vi har som sagt ingen i pipeline just nu, men vi har fått en möjlighet i alla fall att använda en del pengar till det.  

Ett namn som det har surrats kring är ju Fredrik Linkan Bremberg. Anders Gozzi vill inte kommentera det namnet men han kommenterar å andra sidan inga namn som ryktas, oavsett om det finns något substans bakom ryktena eller inte:

– Nej jag kan bara konstatera att han är en bra spelare som är ute på marknaden men sedan om vi pratat med honom eller det kommenterar jag inte, för jag kommenterar aldrig några namn eller spelare som det ryktas om.




3 kommentarer:

Anonym sa...

Absolut inte sälja fler spelare,har precis sålt en av dom
bättre spelar i AIK,bara Rose'n kvar nu som vet var målet står.Tror
det blir jobbigt nu.Blir nog en tuff kvalserie i år,får verkligen hoppas Gozzi har något ess i ärmen

Marie Hallman sa...

anonym: Så dåliga är ju inte de som är kvar... tror de klarar sig från kvalserien och tror fortfarande de kan ta sig till slutspel. Ska bli intressant att se omo det kommer in någon ny.

Pelle sa...

Men man kan ändå inte låta bli att bortse från ett uttalande från Peter Mellqvist som sade i en tidningsintervju, i Expressen tror jag det var att försäljningen var nödvändig eftersom "vi hade en ekonomisk börda med oss in i denna säsong och för att garantera att vi gör ett plus-resultat gör vi denna försäljning". Det känns som om Gozzi och Mellqvist inte är riktigt synkade eller så är det Mellqvist som säger sanningen och Gozzi är lite mer "Bagdad Bob". Sen ser det ju väldigt konstigt ut utåt om man tvingas sälja Videll på grund av ekonomin men sedan kan ta in eller två spelare utifrån. Det är ju ruggigt märkligt. Jag tror att huvudorsaken var att Videll inte smälte in i gruppen med sitt sävliga och långsamma sätt och speciellt bra defensivt var han heller inte. Långsamma dragningar som var lättlästa och dessutom klev han aldrig fram och gjorde några AVGÖRANDE mål.
Det går ju en del rykten om spelare och här kommer en kort summering om vilka som kan vara på väg in:
Pavel Brendl
Fredrik Bremberg
Jonas Andersson
Nyllet.

Hörde också från en mycket trovärdig källa att de hört sig för hos Zednik igen men att han tackat nej.