fredag 21 oktober 2011

Idoff "Jag minns inte när det hände senast"


 (Idoff nollade Rögle. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

Sebastian Idoff har fått stå lite i skuggan av Julius Hudacek. Men när Idoff fick chansen mot Rögle kom första nolla på … ja hur länge då?

– Jag vet inte! Det var så länge sedan så jag minns inte när det hände senast, säger SSK-målvakten med ett skratt.

Sedan är han snabb med att lyfta fram laget och betona 2-0 hemma mot Rögle var en LAGseger framför allt.

– Ja det var skönt, framför allt att vi tar tre poäng tillsammans. Det behövde vi efter de poängtapp som vi har haft på slutet.

Men lite skönt var det väl att få hålla nollan?
 Ja, det var så länge sedan det hände. Det var nog på juniortiden eller så. Det har liksom inte varit min grej att hålla nollan, jag är ju inte känd för att göra det heller. Så det var skönt, speciellt som det var mot Rögle också. När man är Malmöit så känns det alltid skönt att få slå Rögle. Det är lite speciellt.

Så du känner så fortfarande?
– Det tror jag alla som har spelat i Malmö gör! Eller jag gör det i alla fall. Man har ju växt upp med den jargongen så för mig ligger det lite i ryggmärgen. Och så är det nog för de flesta Malmöiter. Jag vet inte varför egentligen men det är väl att städerna ligger nära varandra så det blir lite derby och såna grejer.

  (Blid utmanar.  FOTO GUSTAF BRUNDIN)


Men oavsett vad förlorarna hette så var det en viktig seger för SSK som gick på en rejäl mina mot Leksand (2-7 borta) för en och en halv vecka sedan, följde upp det med uddamålstorsk mot Oskarshamn och sedan fick se den fina hemmasviten förstörd av Västerås i söndags (1-5 förlust hemma). Å andra sidan var sedan en poäng mot Malmö borta ett fall framåt.

– Alltså vi började ju spela bra mot Västerås hemma men sedan rann målen och matchen ifrån oss.  Sedan gjorde vi en bra match i Malmö, alla kämpade och gjorde sina saker, det gjorde att vi fick lite självförtroende tillbaka, och det självförtroendet satt i dag med. Plus att vi fick tillbaka (backarna) Kurt (Davis) och (Mikko) Kalteva, det hjälpte till. Så det kändes bra i dag, det är alltid bra att få de där poängen. Med ett tre poängs system svänger det snabbt så det är lika bra att ta alla när man kan!

Vad sa ni till varandra efter Leksandsmatchen?
– Vi tog ett snack och sedan gjorde vi ju en bra match mot Oskarshamn och jag tycker att vi har spelat bra sedan också, men vi har inte haft poängen med oss riktigt, har inte fått den utdelning som vi har önskat, men det fick vi idag. Det var bra. Och skönt.

 (Kurt Davis var tillbaka.... FOTO GUSTAF BRUNDIN)

Hur märktes det i spelet att Kalteva och Davis var tillbaka?
– Mycket. Kalteva är en bra defensiv back och Kurt gör nog sin bästa match sedan han kom hit. Vi spelar enkelt och sarg ut, för det är ju som (tränaren Johan) Strömwall säger att vi kan inte spela ut något lag, utan vi får kriga oss till vinsterna. Vi har inte de där stjärnspelarna som kan spela ut andra lag utan vi måste kämpa hårt och kriga, det är det som är vår melodi och vi har väl börjat fatta det mer och mer. Det är därför det går bättre nu.

Det kanske krävdes en sån stjärnsmäll, som den mot Leksand?
– Kanske. Sånt där ju vara både bra och dåligt men vi har spelat bättre efter Leksandsmatchen, vi har fattat nu att vi inte kan göra så nu som vi gjorde då. Så det var kanske bra att få den utspelningen där och jobba vidare därifrån. Idag spelar vi riktigt bra, spelar som vi ska göra med sarg ut, enkla pass och tar till vara våra chanser i pp, säger Sebastian Idoff.

  (... liksom Mikko Kalteva. Det stärkte SSKs försvar. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

SSK:s två mål mot Rögle beskriver han så här:
– Det första var i pp, backen skjuter, pucken touchar någon Röglespelare, Ziga (Jeglic) får öppet mål och sätter den direkt. Vid andra tar Kurt (Davis) ner pucken på volley på vår blå, sedan vänder spelet. (Emil) Billberg, Engan (Jonas Engström) och (Christofer) Blid kommer tre mot två, Billberg som är på ena kanten släpper in pucken till Enga, som klipper till mellan benen. Det var kul för Enga att han fick hänga en.

De egna räddningarna vill han helst inte prata om:
– Äh jag vet inte. Huvudsaken var att vi vann.

Jomen säg någon räddning du var nöjd med?!
– Nja, kanske ett friläge av Himmelfarb i andra när vi hade pp. Det var nära 1-1 men nu får vi 2-0 någon minut senare. Det var lite matchavgörande. Men vi spelar bra så det var inte så svåra räddningar. Det var bara att hålla sig på rätt ställe. Skotten kom från ” rätt” ställe också och backarna tar bort returerna. Men vi gjorde inte så många misstag så det finns inget att gnälla över.

  (Bonsaksen vs Idoff. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

Hudacek har fått stå lite mer, hur gör du för att hålla dig redo där i bakgrunden?
– Jag jobbar hårt varje träning. Sedan jobbar jag mycket med målvaktstränaren, man får hålla i och träna bra. Jag vet ju inte när jag får spela utan det är bara att kriga varje dag och se till att vara matchberedd. Och spelar jag inte så hjälper jag Huda.

Han både hjular och dansar och står på målet efter segrar?
– Ja, ha, ha. Men jag är inte så fancy som han är, det är inte min stil Nu blev det en snurr, snurr men jag får komma på en bra dans, säger Sebastian Idoff.

I och med segern har SSK bara en förlust hemma och har alltså vunnit fem av sex matcher vid full tid i Scaniarinken. Det är en styrka att bygga vidare på:

 – Mmmm jo men vi är starka hemma! Det ska vara svårt att komma till Axa och ta poängen. Vi får se till att hålla den trenden.

3 kommentarer:

Markus sa...

Tjena marie! Grym blogg! Skulle uppskattas med en intervju med Robert Nilsson. På waiver listan där och har uteslutit elitserien helt, men skulle vara kul att höra vad han har för känslor för DIF, och om han nu skulle komma tillbaka till elitserien, är det DIF som gäller då eller?

Tack!

Anonym sa...

Från Ottawas HFBoards.

"I was at practice today and Zibanejad was skating on one end by himself while the other players were working through drills. Not good sign.

I spoke to him after and asked what he thought, and he seemed a bit out of it. I did get my Z-bad heritage jersey signed though and he told me it was his first jersey that he's autographed!"


Tror att det är klart nu. Mer info kommer ikväll på Hovet!
/J

Marie Hallman sa...

Markus: Tack :)) Robban är lite svår att nå därborta och har sagt till de stora tidningarna att han ite vill prata förrän det är klart så det blir lite tufft. Å andra sidan kanske han blir uttagen nu till Karjala i såfall ska jag ta en intervju där :)

J: Jo, det känns ju som att han halkar mer och mer ut på kanten. Inte minst för att Ottawa går dåligt som lag och då kanske de inte vill lägga en bit av utrymmet för lönetaket på en rookie, då kanske det behövs för en mer rutinerad spelare.