onsdag 19 oktober 2011

Malmö vs SSK

Riktigt intressant match i kväll. Ekonomiskt pressade SSK mot toksatsande Malmö, nere i Skåne. Och ni vet ju varför det finns en extra twist här i det som SSK fansen kallar MSK-Södertälje Syd. 

Tränartrion (Stefan Nyman, Leif Strömberg, Ulf Taavola) och sju av spelarna (Linus Klasen, Tomas Kollar, Tim Heed, Dragan Umicevic,  Daniel Josefsson, Pontus Sjögren, Robban Carlsson) och har förflutet nyligen i Södertälje och en och annan har frågat sig varför Malmös sportchef Stefan Nyman (tidigare sportchef och tränare) värvat som han har gjort.Några har sett någon slags  hämndaktion i värvningarna men det tror inte jag ett dugg på. Det handlar, som jag ser det, på att han valt spelare han haft förr, vet hur de funkar både på och vid sidan av isen och som han därmed tror/anser ska vara en trygg grund att vila sig mot.

SSK kommer hur som helst till spel utan några viktiga kuggar, rutinerade backarna Kalteva och Davis är fortfarande på skadelistan, Tony Lagerström saknas också på grund av sjukdom, dessutom är Blid handskadad. Med tanke på hur kort om folk Södertälje har så är man enormt sårbara när det kommer såna här skador så det måste till en bragdmatch av SSK i kväll för att vinna.

SSk ställer för övrigt Julius Hudacek i mål, nu måste han verkligen bekänna färg här. Malmö har Toivonen i mål.

Malmö spelar för övrigt i rosa för att stödja rosa bandet kampanjen, det är precis så det funkar i NHL och AHL också så det är väl något Hugo Stenbeck och kompani låtit sig inspireras av där antar jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du fortsätter gola om Södertäljes skador. Som motståndare har vi alltid bra uppgifter via din blogg. Det uppskattas!!!

Annars är det inte så vettigt att släpps sånt i media från andra lag.

Hälsningar,
Anonym hockeyspelare Allsvenskan

Marie Hallman sa...

Anonym: Det är ju inga hemliga skador jag skriver om direkt. Och vilka som är med eller inte kan ju motståndarna se på värmningen, tror knappast de läser min blogg precis när matchen börjar...