lördag 8 oktober 2011

AIK-SKELLEFTEÅ 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMM
Målvakterna
: Viktor Fasth, AIK 96,88% och Joacim Eriksson, Skellefteå, 93,55%
Publik: 4 726
Domare: Georg Jablukov och Mikael Nord

Bäst i AIK
MMM Viktor Fasth, mv
MM Robert Rosén, f.
M Stefan Johansson, b.

Bäst i Skellefteå: Joacim Eriksson, mv.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

FÖRSTA PERIODEN
... En ryss som ena av två domare i matchen. Givetvis en del i det här domarutbytet som finns.

... Tidig utvisning på gästerna Skellefteå men AIK lyckades inte utnyttja den utan började lite försiktigt tycker jag. Inte alls så aggressivt som de kan och ska spela.

... riktigt fin AIK chans halvvägs in i första, Christian Sandberg lyfter sånär in pucken i pp.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

... Bra chans någon minut senare också efter samarbetet mellan Rudslätt (sist på pucken) och MacNevin tror jag det var men Rudslätt få inte upp och in pucken riktig. Den chansen ledde för övrigt till en AIK utvisning på Josh MacNevin som upprörd gjorde divingtecken hela vägen ut till utvisningsbåset och jag är benägen att hålla med. Den Skellefteåspelaren hade helium under grillorna.

..Juste två mot ett läge för Gnaget i slutet av första men annars en rätt så hafsig period med lite spelövertag för AIK.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

... Stolpskott av AIK:s Josh MacNevin, som klingade högt över Hovet. Det oooh som gick över arenan hann bara lägga sig så kom första målet.

...1-0 (19.56) Robert Rosén (Richard Gynge, Patric Blomdahl).  Rosén står vid vänstra tekningscirkeln och laddar på en riktig rökare som visslar förbi Eriksson upp i nättaket.


 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

PERIOD TVÅ

... Bättre fart på båda lagen i andra och Skellefteå fick till en bra press i början av perioden men AIK har Fasth och Lee Goren skakade frustrerat på huvudet när Fasth styr pucken ribba och ut vid ett friläge.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

... Riktigt bra tryck av AIK halvvägs in andra, det kom skott från alla håll men det gick inte att få pucken förbi Eriksson.

... fin genomåkning av Videll som tog pucken från egen zon, över hela banan och fick ett fint läge. Men dock ej mål med cirka 14 minuter spelat av andra.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

...Skellefteåmålisen Joakim Eriksson åkte ut en bra bit från målet, Tobias Viklund jagade för att hinna sno pucken innan, nu hann han inte men vilket mål det hade kunnat bli!

...Aj, aj, det small rätt i skallen på Skellefteås Bud Holloway i slutet av andra. Lagkamraten Oscar Möller tog i för kung och fosterland och sköt ett skott som lite olyckligt träffade Hollway rätt i skallen. Eller ja på hjälmen, då, tur att han har en sån. Skotte var lite halvhögt, fattar inte riktigt vad Holloway höll på med som hade huvudet i höjd med Fasths midja men det gick bra hur som helst. Bra med hjälm som sagt.

PERIOD TRE
... kvällens citat är ju sportchefen Anders Gozzis som förklarade hur han kände efter kollapsmatchen: ”Man kände sig överkörd som om man hade vaknat på motorvägen”

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

... AIK fick ett tidigt pp i tredje men det var inget bra spel alls där och det var faktiskt nära att Martin Lundberg satte en kvitteringspuck då han kom fri med Fasth som dock knep ihop benen och tog pucken.

 ... Fasth fick en del att göra där, då Skellefteå dessutom fick pp direkt på AIK:s dito, fin plock bland annat av Fasth i slutet av gästernas överläge.

... Richard Gynge fick dock ett fint friläge, pinnade på och gick omkull framför Eriksson men fick ändå iväg ett skott, samtidigt som han åkte ner på isen. Typiskt Gynge, som alltid ger allt.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

… 2-0 (19.22) Johannes Salmonsson (Patrik Nemeth) Mål i tom kasse. Nemeth och Salmonsson kommer på högerkanten, Nemeth lämnar över pucken till ”Salle” som siktar rätt. Och säkrar AIK:s trea.

... Fasth var bara sekunder från att hålla sin tredje nolla försäsongen men det satte Christian Söderström stopp för.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

… 2-1 (19.46) Christian Söderström (Fredrik Hynning, Fredrik Lindgren ) Söderström bryter sig stark in framför AIK-kassen, får med sig pucken lyckas på något sätt trä den förbi eller under Fasth, svårt att se exakt sista centimetrarna där.

… Dick Tärnström klev av i första, hann bara spela 4.49, sedan fick han (enligt tränaren Roger Melin) ett skott på foten. Han knallade dock runt hyfsat utan hälta i omklädningsrummet efteråt.


Skotten i matchen: 31-32 (11-5, 7-13, 13-14)

Inga kommentarer: