onsdag 5 oktober 2011

Brodin: " Vi skapar bra lägen men sätter inte dit dem"


(Brodin fotad i vintras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Andra matchen för säsongen för Daniel Brodin, första på bortaplan. Då blev det förlust mot Skellefteå med 2-4. Trots en spelmässigt ganska jämn match.

-Det var helt okej spel ändå. Och vi hade några lägen som vi skulle ha satt. Hade vi gjort det hade det blivit en helt annan match. Nu skapar vi bra lägen men sätter inte dit puckarna. Skellefteå tog vara på sina lägen. Det gjorde inte vi, konstaterar Brodin.


Som tycker att Djurgården började bra men föll på några utvisningar:
-De fick ett fem mot tre läge, sedan när en av dem kom in så fick de mål. Det känns som att vi lika gärna kunde ha vunnit. Båda lagen var bra, vi har stundtals bra och tungt tryck sedan tappar vi och det känns som att de får komma in skitlätt i vår zon. Det var lite fram och tillbaka. Ibland hade vi bra tryck och ibland hade ännu bättre tryck. Kanske… he, he.

Vilket är värst, förlora trots att det är jämt eller när man är utspelad?
-Jag vet inte. Men när man är så nära så känns det så jävla surt att förlora. Men samtidigt så… blir man helt utspelad så blir man så jäkla lack för det…, säger Brodin.

Som alltså gjorde säsongsdebut senast då Djurgården vann på Hovet med 2-1 över Växjö. Den här matchen blev det 14,28 i istid och den förr skadade axeln höll för att dela ut en tackling också. Han säger själv att han är ”bra nu”

-Det gick ganska bra den här matchen också. Och det funkade bra i vår femma (Brodin, Almtorp, Ölvestad), vi skapade mycket och hade bra anfall. Det var kul att vara tillbaka senast och kul nu med.

Du har ju missat ett gäng matcher, jobbigt att ta sig ”ifatt”?
-Nej, jag har ju varit med och  kört ganska mycket ändå och har tränat på is ganska mycket. Första perioden var jobbig i första matchen men sedan kommer man in i det och nu kändes det som vanligt. Det är jäkligt skönt, säger Brodin.

Med Holmqvist skadad, Printz skadad och nu Josef Boumedienne sjuk fick Djurgården slita hårt på de få ordinarie backar som fanns kvar. Daniel Tjärnqvist spelade till exempel 31.03 i går! Men det var inte backbristen som avgjorde menar Daniel Brodin.

-Näe det är klart att det märks men de som spealr gör det bra tycker jag,

Unge Philip Holm, 19 år, fick göra sitt livs första elitseriemål:

-Jag var inne där, det var världens grön, pucken studsade, for fram och tillbaka och så gled den in bakom mållinjen bakom mig men jag såg pucken gå in.

Och Brodin själv var nära att få in ett par puckar på slutet;

-Sillen (Patrick Cehlin) var nära att göra mål då. Och jag hade ett bra läge när de tog ut målvakten. Jag skulle skjuta men vete fan vad som hände. Han slängde sig och fick pucken på sig.

Inga kommentarer: