måndag 24 oktober 2011

Daniel Fernholm " De ser mig som en av topp två backar i laget"


(Fernholm drar till Helsingfors. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Frölunda uppvaktade, Djurgården avvaktade men det blev Helsingfors för Daniel Fernholm.

Han har fått ett artistkontrakt och kommer spela för HIFK mellan 28 oktober och säsongen ut (vilket som längst är till 28 april).

Så här säger Fernholm om…
 

… varför det blev Helsingfors:
– De erbjudanden som jag hade från Sverige var bra men sedan fick jag veta att jag skulle åka på en rejäl skattesmäll om jag flyttar hem. Då var frågan om det var värt det och i slutänden, när jag fick veta hur det var så kändes det inte som värt att stanna i Sverige. Jag trodde inte det skulle bli sån jätteskillnad men sedan fick jag reda på hur det skulle bli, och då var det inte värt det.

… dialogen med Djurgården, Frölunda och Helsingfors:
– Jag ville till Djurgården men där var det fullt på backsidan, de behöver en forward mer. Frölunda var med till slutet, det var ett bra alternativ men jag kände att Helsingfors tilltalade mig mer just nu.  Helsingfors är trots allt en stor klubb i Finland och både deras sportchef och tränare ringde mig personligen och var jäkligt på och berättade om hur min roll i laget skulle bli. Det kändes jäkligt bra.

… den roll han fått besked om i Helsingfors:
– De har sagt att de ser mig som en av topp två backar i laget, med en speltid på runt 20-25 minuter. Det är mest boxplay men de såg mig även i pp, så det lät bra i alla fall!

Då kanske du kan behålla din landslagsplats?
– Förhoppningsvis, det vore kul.

… att det blev som det blev:
– Man är besviken nu på det som hände i Ryssland men tänker inte så mycket på det längre. Nu har jag haft en vecka, precis efter att jag hade fått sparken, där jag inte gjorde någonting. Sedan hade jag halsfluss i en vecka, nu handlar det mest om att komma i form. Jag har en fyra, fem dagar på mig innan första matchen.

Var har du tränat?
– Jag har kört lite med Huddinges J20 och Djurgårdens J18 lag.

… han hann börja tvivla på en lösning?
– Nej jag har ju haft det här i gång senaste veckan, både med Frölunda och Helsingfors så det har mest varit att det skulle komma fram ett konkret kontrakt och att jag skulle ta ett beslut var jag ville spela. Men någonstans satt jag ändå och väntade lite på Djurgården under den tiden också. Där sa de att de skulle få besked om Mika (Zibanejad) i helgen så de visste om de kunde skriva med en back eller inte men det kom inget besked från Ottawa och jag kände till slut att jag inte kunde sitta och chansa om han kommer hem eller inte. Då var det bättre att ta ett eget beslut.


8 kommentarer:

Anonym sa...

Fernholm nästa säsong kan du komma hem till Stockholm och Djurgården för då kommer det absolut att finnas plats.

micke sa...

Fernholm är väl en av tre realistiska ersättare till Bombom nästa säsong:

- Fernholm
- Timmy P
- Oscar Eklund

Gillar Fernas snack i intervjun.

Timmy kanske börjar bli lite gammal.

Anonym sa...

Varmt välkommen till DIF nästa säsong Fernholm!

DIF sa...

I min värld är han persona non grata.

Efter sveket...

Anonym sa...

Timmy är bättre, Oscar har större potential men Daniel välkommen hem !

Anonym sa...

Nästa säsong kan han ju alltid komma tillbaka, vet två backar som han skulle kunna ersättas mot, förstår inte vad dom gör i DIF tröjan! Hem med Timmy också vore trevligt!

Marie Hallman sa...

anonym 1, 2,3,4, Micke: Blir han nog glad av att höra!

DIF: Vi får se hur det blir men han är sugen och DIF verkar någorlunda intresserade. Åtminstone nu men det är ju ett tag kvar.

Anonym sa...

Här borde Gozzi ha agerat... Vi skulle behöva en back av Fernholms kaliber.