lördag 22 oktober 2011

DJURGÅRDEN-LULEÅ 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)

 (Wesslan får påhälsning. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Matchen: MMMM
Målvakter: Gustaf Wesslau, Djurgården 91,30 % och David Rautio, Luleå, 96 %
Publik: 6 936
Domare: Niclas Johansson och Sören Persson


Bäst i DIF   
MMM Kristofer Ottosson, f
MM Daniel Tjärnqvist, b
M Gustaf Wesslau, mv

 (Daniel Tjärnqvist hade mest speltid av alla i DIF med 23.52. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Bäst i Luleå: David Rautio, mv.

FÖRSTA PERIODEN

.. Befarade glesa läktare när det var en halvtimme kvar men jag hade fel som tur var för det sa bara plupp så kom det plötsligt väldigt mycket folk på en gång, rätt mycket Lulefans också på plats.

... Svängig inledning med varsin helt okej chans på nedsläpp. Bra tryck i Djurgårdens skridskoåkning och det är hemmalaget som mer och tar tar över och håller i taktpinnen.

... Kristofer Ottossons fina självförtroende från LHCmatchen såg ut att hänga med in i den här. Bra fart och riktigit vasst skott från kanten i början av första som Rautio dock styr ut med axeln.

... lite ofrivillig humor då Luleåmålvakten går ner bakom kassen för att hämta pucken men istället drattar på ändan och har lite svårt att komma upp men ändå är snabbtänkt nog att lyckas snurra runt liggandes på isen så att han la sig på pucken.

 (Rautio är ute och simmar.. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... inte så ofta som David Printz gör mål och det blev det inte nu heller men Kristofer Ottosson och Marcus Nilson jobbade fram ett halvbra läge i alla fall men skottet blev sådär från Printz och inte någon större svårighet för Rautio att ta.

... hög så kallad nivå på domarna i första. Luleås Niclas Wallin fick till exempel stå och trycka till John Norman i ryggen ett par gånger, fast han låg ner utan åtgärd. Det blev inga utvisningar på hela perioden faktiskt.

... Lite ologisk utdelning på målgörandet, sett till hur matchen såg ut i just det läget. Djurgården tryckte i våg efter våg mot Luleåkassen men så hamnade spelet ner i Djurgårdszonen och då pang satt ettan för Luleå. Och ironiskt nog var det samme man som gjorde 1-0 till Luleå senast lagen möttes där uppe i Coop Arena.

... 0-1 (13.29) Joonas Vihko (Topi Jaakola, Elias Fälth). Backskott av Jaakola som Vihko styr in.

... och Luleå fick så kallat... momentum efter målet och styrde anfallsvågen mot Wesslau i DIF-kassen samtidigt som hemmalaget tappade lite av det aggressiva spelet man inledde matchen med. Tyvärr får man säga, det gynnar bara gästerna.

...Mattias Carlsson och Sebastian Enterfeldt tog sig en egen liten uppgörelse när spelet redan flyttat sig till andra sidan banan men tja, lite småpuff och knuff och så in i varsitt spelarbås.

(Christian Eklund, spelare alltid med ett leende på läpparna.. FOTO ANDREAS GRANDIN)

ANDRA PERIODEN
....Kristofer Ottosson är som sagt inne i ett stim, även om han blev lite rånad på kvitteringsmålet. Men bra fart, skön attackinställning och driver på mål. Fortsätt så.

...1-1 (3.00) Kristofer Ottosson (Fredrik Claesson, Daniel Tjärnqvist)  Lite lustigt mål. Ottosson kommer på höger kanten, skjuter ett skott som Rautio nog tror att han tar. Ser ut så där han står på knä och liksom ”håller” pucken i famnen, det är bara det att pucken rikoscherar upp i luften och ramlar ner bakom honom, på mållinjen. Men det ser inte Luleåkeepern, det ser däremot Åberg som dyker fram och slår in pucken sista centimetern bakom en förvånad Rautio. Den hade nog gått in ändå, men vad fan. Dumt att chansa, typ. Och efter matchen ändrades målskytten från Åberg till Ottosson.

 (Kvitteringsjubel. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


... Jan Sandström smällde in i sargen och fick hjälpas av med ont knä. Han gestikulerade mot domarna och ville väl ha en utvisning på en DIF spelare där men det fick han inte utan linkade sedan sakta ut mot omklädningsrummet.

... Luleås Sami Sandell kom lite halvfri på högerkanten och laddade på med skott men Fredrik Claesson täckte bra och var sedan snabbt pp och slog iväg pucken. Snyggt jobbat.

 (Wesslan är snabb. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... Det tog 11 minuter och 15 sekunder av andra innan det kom en utvisning i matchen. Kyle Klubertanz åkte ut för hakning efter att han själv lyckats virka in sitt klubblad i tröjan på Simon Hjalmarsson. Inte så mycket att säga om det, däremot kan man ju undra varför domarna plötsligt gick igång på just det, när de haft en minst sagt hög nivå innan.

... Claesson var het och bankade i isen efter pucken, sedan blev det power break, då tog åldermannen Daniel Tjärnqvist sig tid att liksom förklara något, ordentligt, för Claesson där de två stod för sig själva på isen. Rätt kul att se, man hade velat höra det snacket. (Frågade faktiskt Claesson efter åt , svaret får ni i den artikeln)

... Djurgården fick pp kort efter powerbreaket, och det var riktigt bra pp. Fanns minst två klara målchanser där, Nilson och Tjärnqvist junior. Men Rautio tog Nilsons skott och Mathias Tjärnqvist fick aldrig på en riktig träff i sitt läge.

... Det här med att aldrig ge sig... skön inställning på både John Norman och Konstantin Komarek som i en duell om pucken nere vid sargen, hamnade i hög på varandra och verkligen torrcrawlade där på isen och varandra för att kolla åt pucken och lyckas peta den vidare till någon av de egna. Kämpa!

 (Skam den som ger sig. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


TREDJE PERIODEN

... fräckt försök direkt av Daniel Brodin som dock inte lyckades. Brodin ser ut att åka bakom Luleåmålet men tvärnitar och går tillbaka och kränger sig in runt första stolpen men lyckas inte riktigt hålla i pucken plus att Rautio får fram ett benskydd.


  (Rautio vs Brodin FOTO ANDREAS GRANDIN)


... Böljande  byta chanser hockey efter det där försöket från Brodin men bra försvarsspel av båda lagen där man tryckte ut den andra offensiven mot kanterna så det blev inte så jättemånga klara lägen direkt.

... och Luleås 2-1 kom inte på något jätteläge heller. Var närmast ett självmål.

...1-2 (8.47) Sami Sandell (utan assist) Finländaren plockar upp en lös puck i mittzonen, trycker sig förbi Mario Kempe, lägger in pucken som hamnar i gröten av skridskor framför Wesslau , sedan lyckas någon av fötterna där sparka in pucken. Oklart vem som gjorde det men finländaren fick målet.

 (Besvikna Djurgårdsspelare efter Luleås 2-1.. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... Fint friläge för Luleås Konstantin Komarek som kommer fri med Wesslau halvvägs in i tredje. DIF keepern gör dock en klassräddning, med benskyddet såg det ut som (KLLA)

… Djurgården fick jaga, jaga och började slarva i passningarna i sin iver att kvittera. Luleå är dessutom bäst i klassen på att stänga bakåt vid ledning så det blev inget av det där.

… Mitt i slutjakten lyckades Jimpa så när tackla in Niclas Wallin i Luleåbåset. Luleåbacken var väl halvvägs men är rätt stor och tung och inte så lättflyttad och fick tillbaka vikten åt rätt håll.

 (Wesslau ser Luleå göra 3-1 i tom kasse. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

…Djurgården plockade Wesslau på slutet men det gick som så ofta när Djurgården plockar just keepern.. det blev baklängesmål i tom kasse.

…1-3 (18.54) Ville Viitaluoma (utan assist) Slarv av Kyle Klubertanz, Finländaren kan sedan komma på kanten, och lyfta in pucken i tom kasse.


SKOTT PÅ MÅL 25- 24 (8-9, 11-5, 6-10)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det börjar knaka lite i Djurgårdsfogarna.. minst sagt.

In med Linkan och Challe!

Anonym sa...

Skulle vara fantastiskt intressant med en Hardy-intervju. Även om det förstås aldrig kommer att hända.

Har man en attityd som han ska man fan prestera också. Annars blir det bara patetiskt.

Anonym sa...

Offensiven och skridskoåkning lämnar mycket att önska just nu...
Var är coachningen ???

Känns bedrövligt att behöva hoppas och tro på att en 18-årig center ska komma från Ottawa och frälsa offensiven och laget...

Näst minst skott i EL säger det mesta.

Marie Hallman sa...

anonym: De kanske kommer nästa sässe? Vem vet, det har ju ryktats oom Hardy ut och Challe in då men det är ju ett tag kvar tills det kommer besked om hur det blir med det.

Anonym: Det går ju att göra en men han avskyr ju att prata med journalister och då tycker jag det är rätt trist att prata med honom också. Det vet han att jag tycker för det har vi faktiskt pratat om! Men någon gång kanske jag skulle ta en intervju ändå, bara för att! :))

anonym: jo finns mycket att göra och jag kan också undrar ibland om det inte skulle behövas lite mer aktiv coachning. Eller något vad som helst, för att bryta det här halvläget som DIF är i.

Peter sa...

AVGÅ HARDY!