fredag 7 oktober 2011

Erixon och Lundqvist om NHL premiären(Erixon var nöjd med debuten. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Tim Erixon gjorde en bra debut för Rangers. Tyvärr lyckades jag mindre bra med inspelningen av intervjun efteråt men som jag minns det fritt ur huvudet så sa Tim att:

·         * Det var nervöst i första bytet men han har tränat med laget under hela försäsongen så han känner att han har kommit in i systemet, kände sig trygg med det och kände sig hemma. Han var mest nöjd med just det att han börjar komma in i hur Rangers spelar.


·       *   Det var en puck out som han åkte ut för  (heter delaying the game i NHL) men han tyckte väl själv att den studsade på två ställen innan den for ut och därmed inte borde ha varit en utvisning samt  konstaterade lättat på utvisningsbänken att det inte blev mål i alla fall.

·         * Pappa Jan  Erixon hade gett ett tips innan matchen – spela ditt eget spel, gå ut njut och ha kul bara och det hade Tim. Vad pappa tyckte om insatsen i matchen visste Tim av förklarliga skäl inte så här fem minuter efter.  Men han tyckte själv att det gick helt okej för att vara en debut.

*   * Tim fick en fråga om hur kompisen David Rundblad kommer hantera att blivit nerskickad till AHL. "Ska jag svara på det? Som har två dagars erfarenhet från farmarligan?" undrade Tim med glimten i ögat men sa sedan att Rundblad har så starkt psyke att det inte skulle spela så stor roll.


Rangers målvakt Henrik Lundqvist var imponerad av Erixons debut och sa så här om den:
-Bra, han är väldigt bra lugn med pucken och spelar enkelt.

Just intervjun med Lundqvist har fastnat i min iphone och så här sa Rangers keeper om att förlora  i premiären:

-Bort med det här, det är så det funkar, bort med det här bara sedan går man vidare. Man försöker lära sig vad som var bra och vad som inte var det sedan går man vidare.

Och om sin egen insats:
-Jo, det kändes helt okej för att vara fösta matchen. Kändes nervöst och spänt för att vara första matchen men så är det alltid, det spelar ingen roll var du spelar, så är det lite spänt i början av säsongen mewn jag tycker det var helt okej. Det hade känts riktigt bra med en seger. Jag sitter och funderar på vad man hade kunnat göra bättre men utan en seger är det lite surt men det är så det funkar, man måste knyta ihop säcken när det är fem sekunder kvar. Synd att vi inte gjorde det.

Om han ska spela även andra matchen, den i dag lördag mot Anaheim, visste inte Henrik Lundqvist:
-De har inte sagt något men jag fokuserar på att spela så får vi se vad de säger.


Inga kommentarer: