onsdag 26 oktober 2011

Ottawa velar vidare

Det är själva fan vad det tar tid för Ottawa att komma fram till ett beslut. Man hade första lovat besked i helgen, sedan var det onsdag och nu... ja nu verkar de vilja fundera några dagar till.

Så här säger Ottawas gm Bryan Murray till klubbens hemsida:



- Just nu är huvudsaken att göra det som är rätt för honom. Och vi måste ta ett beslut nu här under veckan. (as the week progress).

Mika spelade 14.36 i natt, all tid i fem mot fem och gjorde inga poäng. Men det är ju skitsamma, det är inte poängen som gör att Ottawa velar i första hand. Frågan alla ställer sig där borta, är var utvecklas han bäst? Var kan Ottawa får störst utdelning på sin satsning på honom.


-Just nu är det en enorm press på honom. Vi vill vara rättvisa och göra det bästa för honom. Paul (MacLean, coachen) älskar honom för att han är den spelaren han är, han tänker på defensiven, han gör ett bra jobb men samtidigt så har han inte gjort så mycket offensivt, med pucken som vi tror att han kommer kunna göra i framtiden, säger Murray till Ottawas hemsida och fortsätter


-Jag vet inte om han är helt NHL-klar just nu. Men jag tror ändå att unga spelare, när de får spela på så blir det bättre och bättre, de blir mer bekväma i rollen, de får mer självförtroende. De får en position i laget som tillåter dem att spela på den nivån som de egentligen kan och vill spela på.


Murray säger till Ottawas hemsida att han tror att Zibanejad skulle lyfta rejält om han fick köra på  och slapp ha den här niomatchers deadline som han har haft i skallen ett tag nu, men klubben tänker i första hand ta ett beslut som man tror lönar sig långsiktigt


-Beslutet handlar om vad som är bäst för honom, inte vad som är bäst för oss som klubb, här och nu, sa Murray före nattens match och tilllade:

-Man kan bara spekulera här, men du måste ändå tro på att unga spelare, som får spela matcher och som får växa in i saker och ting i lugn och ro blir bättre allteftersom. Han är en stor killen, en bra skridskoåkare och när han känner sig mer bekväm i den offensiva rollen och ser att han kan vara trygg i den rollen så kommer han förmodligen bli  ännu bättre än han är nu.


-Men just nu är huvudsaken att göra det som är rätt för honom. Och vi måste ta ett beslut nu här under veckan.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Man hoppas ju på de bästa, han må va ung å ha mkt talang men NHL finns ju kvar även nästa år, så hem säger ja! Utvecklas ännu mer hemma innan han tar steget över.

Nicke N sa...

Jag förstår inte varför han åkte dit från början, då han LOVAT att han skulle stanna här denna säsong. Han verkar ha FEL personer i sin omgivning som han lyssnar på. Det är ju klart som korvspad att han inte platsar där borta. Han har bara lagt bort en massa onödig tid som han hade kunnat lagt på att göra vårt lag ännu bättre i stället. Efter hans SVEK så ska han inte tro att han är speciellt poppis om han kommer hem nu även om han skulle sänka aijk i nästa derby. Vissa saker gör man inte. Och lite märkligt att vi plötsligt duger jättebra om han nu får kicken hos Ottawa. Varför dög vi inte lika bra när säsongen började, det är frågan. Blir så trött på lirare som bara tänker med PLÅNKAN och inte med hjärtat.

Anonym sa...

Ja, det var ju själva FAN... Väl rutet Marie! Vi får väl se i veckan vad som händer.

Till Nicke N; Du verkar vara lika mycket Djurgårdare som jag men verkar ju inte ha en susning om varför och kanske framför allt hur beslut tas om att testa därborta eller ej för juniorerna. Skitsamma, jag kommer iaf välkomna Mika tillbaka med öppna armar in i laget igen - Djurgården behöver honom!! Men, jag tror inte han kommer...

Vad tror du Marie?

/Calle

Johan sa...

Till Nicke N.

OOOOF vad fel du har!

Niklas Persson sa...

Jag undrar vad Ottawa menar med "det som är bäst för Mika"...

Måste ju vara bättre spela i Djurgårdens första eller andra femma (om han går in där) och ha chans på JVM, och kanske lite tre kronor än att harva i en juniorliga/ahl?

Jag tror ju dock mer deras uttalnde är vad som är bäst för ottawa...

Nicke N är alltså en av dom som skulle stanna på sitt nuvarande jobb trots erbjudande om drömjobbet och 10 gånger mer i lön...

Dags för fans att vakna upp och inse hockey är dom här killarnas jobb och att dom ALLA vill spela med och mot dom bästa i NHL!!!

Hur mycket klubbhjärta man än har!

bruno sa...

Anledningen till att Zibanejad sa att han skulle stanna i DIF var att han aldrig trodde att han skulle gå 6a i draften, och även att de ville ha kvar honom, det var inte många som trodde att han skulle gå topp-6 i draften. Klart som fan att han vill försöka i NHL när han får chansen, det är nästan ingen hockeyspelare som tackar nej till det.

Mårten sa...

Hoppas innerligt att han stannar därborta, för då tickar det in 736 267 kronor på AIK:s konto. Ersättningen på 225 000 dollar splittas nämligen upp på de klubbar han spelat i de fyra senaste åren och då han spelat för AIK i två säsonger får vi hälften av de stålarna. Lysande!

Anonym sa...

Mårten, källa på det?

Anonym sa...

Marie: kan inte du kolla status med Ante? Montreal vill ju inte satsa på honom. Blir han kvar i AHL? KHL? DIF? osv osv

/jonas

Erixon sa...

Mårten> somna om!

DIF> Det är klart, Mika kommer hem.

Anonym sa...

Zibanejad kommer tillbaka!

http://twitter.com/#!/NHL_Sens

/Jepe

Marie Hallman sa...

anonyM. sorry för sent svar men det blev ju hemresa!

Nicke N: Han hade inte en susning om att det skulle gå så bra som det gjorde när han lovade. Han är nyss fyllda 18, han fick chansen att testa, vem skulle inte????? ha tagit den chansen?

Calle: GIck ju plötsligt fort ändå!

Johan: Håller med!

Niklas Håller med

Bruno Precis!

mårten:vad man inte får glömma är att pengarna inte tickar in förrän EFTER att spelaren i fråga spelat ett visst antal matcher och efter att säsongen är slut och man kan summera hur många det blev.

Jepe: ja, kul för DIF detta

Marie Hallman sa...

Jonas: Förlåt har inte hunnit!!! ska dra iväg ett mejl, men jag tror inte han kokmmer hem. DIF har fullt nu och Ante är inte den som ger upp i första taget. Montreal sa ju redan förra sässesn att de var nöjda och ville fortsätta satsa men det tycker man ska härdas i Hamilton... men jag ska mejla! sedan tar det nog ett tag att få svar, bara så du vet, det brukar det göra.