söndag 16 oktober 2011

SÖDERTÄLJE-VÄSTERÅS 1-5 (0-2, 1-1, 0-2)


(FOTO GUSTAF BRUNDIN)

Matchen: MMM
Målvakter: Julius Hudacek, SSK, 79,17 %  och Daniel Sperrle, Västerås, 97,22%
Publik: 2 836
Domare: Ulf Rådbjer.


Bäst i SSK
MMM Alexander Lagerström, f.
MM Andreas Hjelm, f.
M Robert Sabolic, f och Tony Lagerström, f.

Bäst i Västerås: Broc Little, f och William Karlsson, f.

FÖRSTA PERIODEN:

 (Tony Lagerström tar sig fram. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

.... SSK tryckte på rejält i inledningen, så pass att Emil Lundberg till slut trycktes ända ner in i målet. Och Per Helmersson åkte ut för interference.

....Andreas Hjelm prickade Sperrle i masken, såg nästan ut som att det blev en nick tillbaka av Västeråsmålvakten.

... Västerås bjöd SSK på ett fint ppläge när man var en man för mycket på isen efter sex minuter men tyvärr åkte Mathias Månsson ut han med kort efter det blev inget av det där.

 (Sperrle och hans försvar är riktigt täta. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

... Riktigt lurigt och avigt skott från VIK backen Jonas Emmerdahl en bit in i första. Det var Hudacek med på, liksom ett par vassa försök till. Men på fjärde försökte gick  pucken i mål. Typiskt nog retfullt enkelt.

...0-1 (8.38) Markus Kinisjärvi (Jonte Berg, Viktor Mårtensson). Skott av Berg utifrån tekningscirkeln. Pucken smyger sig under armen på Hudacek, han tror nog att han har den men pucken har ramlat ner bakom honom. Det ser Kinisjärvi och kastar fram klubban bakom SSK-keepern och petar in pucken över mållinjen.

... Fint klappklappspel mellan Månsson, Jeglic och Tony Lagerströ, som kom tre mot två, ner mot Västeråsmålet. Men avslutet gick över.

... Julian Jakobsen fick sig en smäll nere vi rundeln till höger om målvakten, ansiktet går i plexit och sedan ner på sargkanten och dansken ligger kvar på isen och har ont ett tag. Men kan sedan resa sig och ta sig av för egen maskin. Ingen utvisning på det heller.

 (Julian Jakobsen var däckad en liten stund. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

... Riktigt bra skott av Andreas Hjelm i slutet av första men Sperrle hade på sig bästa plocken och briljerade med den.

... Sperrle körde highfives med Andreas Lind och Per Helmersson efter ett bra samarbete som hindrade ett SSK-mål. Intressant. Inte så ofta man ser det, men det känns som jäkligt bra inställning och respekt för varandras jobb.

...0-2 (18.00) Broc Little (William Karlsson)  Fin pass diagonalt från unge talangen Karlsson på högerkanten ner mot främre stolpen, där Little dyker fram som en liten raket, får på klubbladet och styr in pucken som verkligen går precis mellan stolpen och Hudaceks skridsko.

...Det går inte att komma ifrån att Västerås spelar precis som de serieledare de är. Tajt, disciplinerat, bra skott vid rätt tillfällen och med ett enormt självförtroende. SSK ser betydligt mer oroliga ut, håller inte ihop riktigt och spelar lite för mycket en mot en.

ANDRA PERIODEN

...SSK fick en bra start på andra och kontakt efter fint samspel mellan Sabolic och lillebror Lagerström.

...1-2 (0.41) Robert Sabolic (Alexander Lagerström, Julian Jakobsen) Båda kom på högerkanten, delar på sig och kommer två mot en med en VIK spelare som inte hinner med, pass från Alex Lagerström som är längst ut, in mot Sabolic som kommer vid vänstra stolpen och sprätter in reduceringen.

 (Sonntag, Sabolic och Alex Lagerström firar SSK reduceringen. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

... Glädjen blev dock kortvarig. Västerås har verkligen hittat en guldklimp i Broc Little.

...1-3 (2.26) Broc Little (Gustaf Björklund) Björklund är snabbtänkt, tar pucken, står mitt på isen och ser en lucka, skickar ner pucken mot SSK målet, en SSK-spelare ska bryta men lyckas istället skarva pucken vidare. Broc Little kommer som en speedad torped från vänsterkanten går in mitt i banan, tar emot pucken och kmmer en mot en med Hudacek. Och lägger pucken mellan benen. Snyggt, tyvärr för SSK.

... Västerås försökte sig på mer klapp, klapp och på att försöka finta bort Hudacek i sidled, kort efter sitt 3-1 mål men slovaken var följsam och hade ingen som helst problem att plocka den pucken.

... Slagskott av Stefan Bemström med 13 minuter spelat av andra, som strök målet på utsidan. Inte så långt bort från att gå in och SSK hade ändå ett par försök med bra intentioner precis innan det skottet.

... skum situation där Jeglic går på mål, trycks till i ryggen av en Västeråsspelare (såg ut som Helmersson) precis framför VIK-målvakten, fastnar i Sperrle och vräkts omkull av samme VIK-spelare så han åker raklång i isen med ryggen före. Blev lite gruff efter den incidenten när de andra på isen skulle in och markera men inga utvisningar.

... ännu mer tilltrasslat blev det någon minut senare när Robert Sabolic spelar fram Julian Jakobsen som skjuter, Sperrle får på handsken på pucken som flyger upp i luften, är på väg ner när VIK-målvakten böjer sig bakåt och lyckas fånga pucken vid ribban. Där jag satt såg det ut som han tar pucken innanfför ribban men det blev videokoll och där blev det wash out.

(En av Lagerströmbrorsorna hälsar på hos Sperrle FOTO GUSTAF BRUNDIN)


...det blev som sagt lite tilltrasslat där för när Sperrle jonglerar med pucken, trycker SSK på, en av Lagerströmbrorsorna knuffas in i målet, landar på Sperrle men har samtidigt två, tre VIK-spelare över sig och kan ju inte ta sig någonstans.

...Blev givetvis en fajt i den sekvensen och det såg helt sjukt ut när Västerås hetsporre Viktor Mårtensson ensam slogs med två SSK-spelare, Robert Sabolic och Viktor Lööv – samtidigt. Han vevade vilt mot båda och fick nog in en fullträff var också. Sabolic, som redan har ont i en hand försökte att hålla undan just den och, ja ni hajjar såg rätt galet ut.

...sammanfattningsvis en bättre period av SSK som visar stort hjärta och kämpar men också bränner ett antal lägen som borde ha suttit.

 (FOTO GUSTAF BRUNDIN)

TREDJE PERIODEN

... Bra SSK-press i inledningen av tredje även om siktet inte var helt perfekt vässat alla gånger.

... Per Helmersson offrade sig för sitt Västerås, täckte skott och hade lite otur när pucken träffade mitt emellan alla skydden i sidan av midjan. Åkte dubbelvikt ut till båset men bet ihop och var tillbaka på isen något byte senare.

...Mathias Månsson försökte lyfta in pucken men fick en redig smäll i ryggen precis när han skulle sätta pucken till bladet så att han for rätt in över Sperrle. Borde kanske ha varit en utvisning där på Västeråsspelare som tryckte till i ryggen?!

... Alexander Lagerström hade kort därpå världens läge men missar och får iväg ett dåligt skott. Det tyckte han garanterat själv då  han åkte ner till sargen och frustrerad drog klubban i densamma så att han fick en tillsägelse av domaren.

(Lagkapten Tony Lagerström. hade ett gäng chanser. FOTO GUSTAF BRUNDIN)

....Pressen var så bra att Västeråstränaren Mats Waltin tröttnade ur på sitt lag och tog time out för att styra upp gästernas spel lite.

... och det tog bara tre minuter så var där en ny smart VIK-kontring och hattrick av rappe poängkungen Brock Little. Vilken lirare! Och vilket samspel han har med William Karlsson.

...1-4 (7.46) Broc Little (William Karlsson, Stefan Andersson). Kontring, två mot en. Karlsson kommer på vänsterkanten, smart, rapp pass diagonalt genom slottet till bortre stolpen, och där dyker han upp. Som gubben i lådan, Brock Little och styr in fyran, fullbordar sitt hattrick och har nu gjort 18 poäng på elva matcher.

…1-5 (18.18) David Lundbohm (Kenneth Bergqvist) Mål i tom kasse.

…SSK hade verkligen förtjänat ett par mål till då man radade upp lägen men det ville sig inte samtidigt som Västerås ska ha cred för sitt försvar. Det är som att ta sig genom ett hav av seg det, det är hela tiden någon som ligger på tätt, nära och stör alternativt står i vägen och är jävligt svårflyttad. Imponerande.


Skotten i matchen: 36-24 (10-8, 15-4, 11-12)


7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är anledningen till att du saltar publiksiffran? 2 415 var publiksiffran enligt swehockeys onlinerapportering.

Pinsamt låg nuffra och tydligen finns det ingen hockeykultur i kringelstan längre. Det är bara lite MEDGÅNGARE som kommer när det går bra för laget...

Rent intressemässigt verkar både fotbollen och basketen vara hetare än hockeyn i stan just nu.

Jag hoppas du har läst på forumet på hemsidan också - där många kräver Nygårds på svar varför han satt samman en sån svag trupp med tanke på den ändå relativt stora budget han haft till sitt förfogande.

Inte minst funderar man på varför spelare som Blaz Gregorc och Tony Lagerström togs tillbaka oco framförallt när nyförvärvet från "Åkers", Christoffer Blid ska börja leverera. Och det här med att tränaren Johan Strömwall förespråkar en "modern och offensiv hockey". Den har det inte synts mycket av...

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag saltar ingen publiksiffra utan det var den siffran som de kom och visade oss på pressläktaren = den siffra som alla i media använder. Om Swehockey fått en annan uppgift så får det stå för dem.

Fotbollen är ju knappast hetare, jag har skrivit Syrianskas matcher för TT och det har varit mellan 1500 och 2000 där på matcherna. Basketen har jag ingen aning om dock.

Jorå jag har sett hur snacket går där men så har det ju låtit jämt så fort SSK förlorar. Alla är värdelösa typ. Och vid vinst är alla kungar. Man får med andra ord ta både sågningar och hyllningar med en nypa salt. Tycker jag.

Telgetok sa...

Anonym.. Samma djä..a sjabbel som du skrev hos Madhawk, copy and paste ger dig verkligen respekt som ett hockeyorakel från Västerås!

Hur många är det på Västerås matcher? Ingen kom idag för Västerås är inget lag som drar folk, inse fakta!

Anonym sa...

Telgetok: Nu trodde jag folk gick för att se sitt favoritlag SSK spela i första hand och då ska inte motståndet spela någon roll. Att de då inte ens kommer 2500 till matchen är ju bara FÖR uselt. Var är stödet??? Hur ska spelarna kunna lyfta sig om även deras supportrar STRUNTAR i sitt lag???

Anonym sa...

Tack för sammanfattningen av matchen. Bättre än någon tidning därute.

Anonym sa...

Skönt att se att de har samma publiksiffra som i elitserien, då går de ju inte minus om man räknar biljettintäckter.

Marie Hallman sa...

Anonym 2: Tack!! Det värmer :))

anonym 3: Att det är lägre siffror i allsvenskan är inte förvånande. Jag minns när Gnaget spelade där, kom ju ibland runt 1000-1200 på matcherna. SÅ jämför man med det så är inte siffrorna så dåliga.