söndag 16 oktober 2011

Strömwall "Bittert!"


(Johan Strömwall, SSK-tränare. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Jag pratade lite med SSK:s tränare Johan Strömwall också. Han sa så här om…

… känslan inombords efter matchen?
– Bittert! Men jag är stolt över hur grabbarna jobbade och vi skapade många målchanser, mer än vi brukar göra och egentligen tycker jag att andra halvan av matchen är det bästa vi har gjort hittills i år och förlora med 5-1 då känns konstigt och orättvist men så är det ibland i sport och vi får ta med oss många positiva saker från det här och gå vidare.


… att det ser ut från sidan som att laget saknar självförtroende offensivt i den här matchen?
– Ja möjligen att en del har lite svagt självförtroende när de inte har fått göra så många mål hittills i år men i många situationer såg vi ändå starka ut. Men naturligtvis blir det frustrerande för mina spelare också när vi dominerar matchen och ändå ligger under med 3-1 och 4-1. Det är mer där tycker jag som de känslorna kommer, en frustration och en osäkerhet kommer från det kanske.

… om hur det har varit med självförtroendet sett över de senaste matcherna?
– Ja hemma har vi vunnit varje gång (fram till den här matchen) så det har varit okej och jag tycker vi har gjort några okej bortamatcher också. Vi föll igenom mot Leksand men det var mer målmässigt och några individuella misstag där också, men som lag var vi hyfsat bra med där. Men vi hamnade i underläge, men vi är inget stjärnlag, vi är ett ungt orutinerat lag och det är många bitar vi måste jobba på och det blir långsamt bättre.

… alla brända chanser. Hur ska SSK få bukt med dem?
– Man pratar ju alltid om att gå på mål och att gå på returer så naturligtvis så det kan vi göra ännu bättre, men vi har fria lägen med pucken under kontroll, det går inte att forcera fram eller ändrar hur man agerar där utan det är bara att jobba hårt och förtjäna självförtroende och då börjar puckarna slinka in också.

… situationen där Sperrle så när jonglerade in pucken, vilket hade gett en 2-3 reducering?
– En av många nyckelsituationer där vi har så många målchanser, vi hade behövt få en reducering där, då hade det sett annorlunda ut.

… om pucken var inne eller inte där?
– De har ju videogranskat så då får vi lita på att det var rätt beslut.Inga kommentarer: