onsdag 19 oktober 2011

Ytterell: "Jag har saknat att göra mål"


(Alexander Ytterell fotad i somras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

SSK:s backar har fått en hel del skit inför matchen efter ett par tuffa fighter, framför allt på bortaplanen. Men mot Malmö fanns inte jättemycket att klaga på.

SSK:s young guns spelade tajt och lugnt och utan att förivra sig. Så det var en glad och lättad Ytterell som jag pratade med efter matchen.


Så här sa Alexander Ytterell om…

… att få göra sitt första allsvenska mål i karriären:
– Riktigt skönt!  Jag har saknat att göra mål, det är väl det man saknar från J20 superelit. Där fick man göra mål, fick skottlägen i matcherna som man inte riktigt får på samma sätt här. Det är mycket mer rollspel här än i J20.

… själv målet:
– När läget dök upp gick det inte att tveka, det vara bara att safta på. Det var ett bra pass av Bemis, han fintar ett skott så att målvakten blir ställd, sedan när han lägger över pucken är det ju bara att sikta och ta i.

… de unga backarna fått mycket skit men nu kunde pusta ut lite efter den här insatsen:
– Absolut. Vi har haft det jobbigt på bortaplanen och vi har haft svårt att kontrollera matcherna på bortaplan i 60 minuter. Vi har haft svårt att hålla tätt i mittzonen och i egen zon så vi hade snackat om att hålla tätt där nu och inte ge Klasen och Mattsson och de andra namnkunniga spelarna för mycket is och ytor där de kan driva upp pucktempot för då kan det gå fort.

 (Ytterell vid en tidigare match i höst. FOTO GUSTAF BRUNDIN/ARKIV)

… defensiven:
– Det kändes att vi inte fick ett så långt lag nu som vi har haft förr på bortaplan. Förr har det varit för långt från toppspelaren till backarna, då kommer de andra igen och då får man inte det självförtroende som man behöver.

… att taktiken var att satsa på försvaret:
– ja, helt klart. Vi vet ju att Malmö har riktigt skickliga spelare. Vi vet att de vill spela sin hockey och få tid att göra sina dragningar, då är det bara att vända på det och se till att det blir tvärtom. Det vill säga att vi ger dem lite tid och spelare aggressivt på dem så att de tappar fokus och det gjorde vi bra faktiskt.

… hur tankarna gick runt att det var en prestigematch?
– Äh man tänker inte så mycket på det. Vi har ju haft fullt sjå att tänka på vad man ska göra själv och vad laget ska göra. Alla måste spela på topp för att vi ska vinna och i detta fall måste alla tänka på sitt, inte på vad folk tänker på runtikring. Det är ju bara vi i laget som kan göra något åt matchen, inte de utanför.

… att SSK fick upp självförtroendet lite med anledning av matchen:
– Det har vi väl. Det var trist att torska på straffarna men det är ju ett lotteri där den som är het avgör. De har en bra straffläggare i Mattsson men vi fick med oss en pinne i alla fall. Det är bara gå till nästa match med samma självförtroende, spela enkelt och spela vår hockey och åka så mycket skridskor som vi gjorde nu i 60 minuter för att vi ska ta poäng av Rögle.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Elitseriemål?

Inte illa Hallman..

Marie Hallman sa...

anonym: fantiskt eller hur anonym. Så går det när man sitter uppe och jobbar gratis när man borde sova. Trött, trött men nu är det ändrat.