onsdag 26 oktober 2011

Zibanejad landar på lördag


(Mika fotad i vintras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Blev mycket Mika i dag och här kommer en liten grej till. Jag har precis kollat läget med hans svenska agent Erik Ryman, som har kollat upp resplaner och annat med 18-åringen.

Och tidsschemat ser ut som så att Zibanejad flyger fredag kväll från Ottawa och landar - om planet är i tid osv tidigt på lördag morgon.



Jag frågade om det finns en chans att han kan spela på lördagen då DIF möter Modo borta men det är väl rätt tveksamt, dels för att han kommer vara jetlagad och dels för att DIF tar ett tidigt flyg till Övik på samma morgon som Zibanejad landar.

Nu ska man aldrig säga aldrig, han är säkert sugen att spela men det gäller att vara lite smart här också så att han inte åker runt och är dyngtrött och skadar sig på grund av det. Och Ryman trodde att DIF-forwarden kanske vill ha någon träningspass på stor rink också.

Men slutsatsen blev: Vi får se hur det blir. Men ankomsttiden är satt till lördag morgon.

Sedan får man se vad den här tiden där borta har satt för spår. Det blir en liten omställning att vara hemma efter några månader där även om Zibbe, enligt agenten inte är ledsen för att åka hem eftersom han ju visste att det kunde bli så. Nu får han dessutom spela med bästa kompisen Pontus Åberg, men det ställs ju enorma förväntningar på honom. Det låter på många som han ska komma in och frälsa Djurgården och det är kanske att ta i, han är ju faktiskt bara 18 år och har inte ens gjort en hel elitseriesäsong än.

Så bra tror jag det kommer gå, men jag hoppas alla ger honom lite tid och tålamod att komma in i allt också. Den tiden och det tålamodet kommer han må bra av. Djurgården också, i förlängningen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så sjukt skönt att han äntligen kommer hem!
Hoppas att han fortsätter på samma spår som förra sessen.

Välkommen hem!

Marie Hallman sa...

Anonym: han går ju framåt hela tiden men vänta dig ingen frälsare, han kan inte ensam frälsa DIF