tisdag 11 november 2014

AIK föll i omstarten trots rivstart av Kylington

(FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK fick en riktigt skitstart på matchen mot BIK när Christian Engstrand släppte in ett höstlöv från halva isen. Och en än värre skitstart på tredje perioden med två mål i boxplay.  Då hjälpte det inte att nya backlånet Oliver Kylington verkar ha gjort en riktigt bra match.

Jag skriver verkar då jag inte kunde se matchen men kollar man på statsen så var Kyilington en fin injektion i ett AIk i desperat behov av en spelare som bryta mönster och förändra matchbilder.


För det är väl just såna saker om det 17-åriga lånet från Färjestad ska göra i AIK. Kylington fick mest istid av alla i AIK borta mot BIK Karlskoga i sin återkomst till Gnaget.

Han var faktiskt den ende som kom över tjugo minuter och landade på totalt 22.09 (44 sekunder i snitt per byte). Det kan jämföras med NHL-meriterade Jordan Hendrys totala istid om 18.10

Kylington som har AIK som moderklubb, bidrog med ett reduceringsmål och fick noterat två skott på mål och faktiskt inte ett enda minusmål vilket får ses som en bravad när laget man spelar i torskar med 3-5.

Nykomlingen, med åttioåtta på ryggen, var inte inne på BIK: s två snabba pp:mål (de räknas inte in i plus/minus) i början av tredje heller (3-1 Henrik Björklund i spel 5 mot 3, tid 00.20 och 4-1 av Daniel Wessner, i spel 5 mot 4, tid 1.31) så en mycket bra första match för AIK  av Kylington.

AIK får hoppas att det där håller i sig nu och att Yared Hagos, som under torsdagen skrev på ett kontrakt för resten av säsongen med klubben, fortsätter prestera och det med råge nu.

Hagos har gjort det bra under de första veckorna då han inte hade något längre kontrakt och lämnade Karlskoga med ett kvitteringsmål (1-1  första) med sig i protokollet. Hagos var även den som hade näst mest istid 19.29 så AIKs tränartrio lägger uppenbarligen en hel del förhoppningar och förtroende i händerna på såväl Hagos som Kylington som nu får så mycket istid Och det kan funka tror jag, det känns som att Kylington bara köööör.

Mindre bra – förutom resultatet, tre tappade poäng och en än mer betongförankrad placering i botten  - var att AIK som så många gånger tidigare var svaga runt målen, inte minst sina egna.

Nu är kvaliteten på S24 i det närmaste obefintlig så det var inte helt lätt att traggla sig genom ett knaggligt målsammandrag men det är rätt tydligt att det är för få som är där runt näten. Varför vete fan men så är det. BIK var hetare runt båda kassarna vid sina mål, inget snack om det. Det borde AIK ha varit, den desperationen måste man ha – inte minst som väldigt mycket jumbolag.3 kommentarer:

P sa...

korrfel? "44 min i snitt per byte". "unga nykomlingen" är skrivet i samma stycke som den 31 årige Hagos , men kanske syftade på kylington.

inget klagande, bara några korrekturfel som jag vet är lätta att göra :)

Marie Hallman sa...

P: Bara jag som varit trött i bollen, ska gå in och ändra! :) Tack för att du sa till :))

Bot sa...

Aik snart på en uterink nära dig.