lördag 8 november 2014

AIK möblerar om - igen

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN..SE)

Jaha. Nytt kaos i AIK:s organisation. Det är ju själva fan att det ska vara så svårt för AIK att sätta en organisation där det inte byts ut folk stup i kvarten (typ nu), alternativt plockas in folk man sedan har märkligt svårt att få ut (läs Birath tex)

Det finns nog mycket att säga om det som gjorts och det som händer i AIK, just nu är jag ute på helt andra jobb och hinner inte lägga tyngdpunkd på de nya åtgärder som har vidtagits omedelbums.

Men jag kan konstatera följande:


Thomas Johansson klev in som VD (från början tänkt som tillförordnad VD) i en tid när andra flydde med svansen mellan benen. Han lånade ut tio miljoner till klubben (att det var lån, med förmånliga villkor för AIK, och inte en gåva har man varit tydliga med. Att sedan media delvis inte fattat det, är ju en annan femma)

Thomas Johansson har även jobbat stenhårt med att få in ett nytt moderna tänk i marknadsföring och marknad/säljarbete. Ett tänk som andra föreningar, tex Växjö varit lyckosamma i och som visat sig vara rätt väg för en klubb som vill få in pengar även i framtiden.

Hur ser den vägen ut då? Ja den stavas inte logotype på tröjan eller sargkanten. Visst, det går att dra in lite pengar där med men det företagen kräver nuförtiden är B2B eller business to business vilket på ren svenska kallas kontaktnät mellan företag.

Det företag som sponsrar nöjer sig numer allt mer sällan med att loggan syns någonstans och ii en storlek som bestäms av summan man går in med.

Dagens sponsorer vill få ett mervärde, man vill  hitta försäljningsytor gentemot andra företag och /eller supporterleden. Detta har Thomas Johansson jobbat hårt på att få in i AIK. Det jobbet ska han ha jävligt stor cred för.

Det finns mer att säga om tidigare marknadsarbete, dvs före TJ, men det tar vi en annan gång. Men en sak är säker. Det går inte att hitta en VD med större AIK-hjärta än den man nu gjort sig av med. Så är det bara.

Det man också kan konstatera, oavsett vem som nu kommer in och blir ansvarig för marknad och organisation, är ju att kaos är granne med AIK hockey.

Att hitta/ skapa ett lugn i organisationen, att hitta/ skapa den stabilitet som i förlängningen resulterar i trovärdighet och är viktig som en bas i arbetet  gentemot sponsorer, fans och i det sportsliga arbetet verkar ju vara helt j-a omöjligt.

Men tänker sig AIK hockey överleva så är det stabilitet som ger trovärdighet som är det enda som kan få klubben att överleva. Detta -till synes - eviga dribblande med organisationen funkar inte.

Det kändes som att AIK hittade någon slags lugn under några år då Gozzi  hade tagit över och rätat upp några av de mest sluttande planen men kanske var det ett bedrägligt lugn, eller så låg det kaos och väntade i kulisserna - för efter att Gozzi och Peter Mellqvist lämnat så har det inte varit en enda lugn stund i organisationen känns det som

Jag tyckte i och för sig att det kändes lite lugnare när Thomas Johansson tagit över i somras. Man kunde ana en tanke, en röd tråd, det kändes som det började dras åt rätt håll.

Om något hänt och i så fall vet jag inte. Men att agera som man gör nu och dessutom slänga in en fotbollsAIK:are som Segui som överhuvud i AIK hockey känns... allt annat än stabilt.

Jag kanske har fel och jag hoppas AIK hittar /lyckas skapa det lugn som behövs men nja. jag är skeptisk.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte låta bli att le och bli lite glad åt det här svavelosande blogginlägget.
Ler inte eller gläds åt AIK´s situation utan åt ditt engagerade och indignerade ton angående situationen i AIK.
Nu visade du lite ilska och känslor och det var uppfriskande.

Long time no see.........

/Centh

Stefan sa...

Vi ska inte prata om att vinna tillbaka fansen som man tappade redan med de finska idioterna, guldvippor och annat skit i globen.

Vi ska nog vara glada att det dyker upp en 1000 pers och kollar på vårat lag. Jag tycker det blir svårare och jobbigare att ta mig in till Hovet för varje dag.

Att AIK beter sig som Nordkorea hjälper inte heller. Inte en intervju, inte en kritisk fråga eller granskning från exempelvis AIK Play. Bara fd VD som fått gråta ut i Sexpressen.

Troligtvis det sista vi ser utav AIK när det gäller hockey.

Kaj sa...

Kom igen nu Marie Här har du nåt att gräva i en chans för för dig att vissa vi som läser dig att du skiljer dig från mängden o levererar fakta, vad hände?( för nåt har hänt) for rykten om att TJ levererat sjukt dålig stämning på kansliet och ville sparka kontoristen Linda tillika Johan Seguis flickvän,, hur blir det med TJ 10 milar vad är räntan på dom? Mycket frågor så kom igen nu o vissa oss vad vi vet att du kan!

Marie Hallman sa...

CentH: Svavelosande vet jag väl inte men jag tycker det är för sorgligt att se hur en klubb som AIK sköts vid sidan av isen.
Man kan jämföra med tex Växjö, som borde ha så mycket sämre förutsättningar publikmässigt men ändå får det att rulla på ett helt annat sätt.

Stefan: Det finns uppenbarligen en kärna på runt 2000 - de som var där när andra gett upp innan återkomsten till SHL och de som är där nu.

Hur AIK kunnat dribbla bort det engagemang som borde kunnat finnas är ju bara tragiskt att se. Snacka om att tackla sig själva av banan coh då menar jag inte enbart det som hänt nu utan rent historiskt, 15-20 år bakåt.
Bedrövligt.

Kaj: Ha ha ja du, det krävs tid för att gräva och jag har inte råd att ta den tiden. måste ta andra jobb för att få in en lön som alla andra. Jag ska lyssna när jag kan men gräva ordentligt hinner jag inte som frilans tyvärr.

Unknown sa...

Haha va fan du kan ju inte jämföra med Växjö som har en skuld till kommunen på x hundra miljoner. Ge AIK några hundra miljoner så ska du få se på ett uppsving i några år här med!!