fredag 21 november 2014

Tålamod gav vändning och bonuspinne åt DIF

 
(Hela laget gnuggar handske  fejjan på segerskytten....FOTO JOHAN SAHLÉN)

Skellefteå ledde med  0-1 ända tills det var 45 sekunder kvar till full tid och 0-1 kan låta som att matchen var tråkig fram till dess – men det var den inte.

Det var en rolig match – trots avsaknaden av mål – där hög fart och många chanser präglade spelet i matchen.


 (Trukhno vs Saik FOTO JOHAN SAHLÉN)

Men det var också tajt försvarsspel från båda håll och med två målvakter som hade en helkväll blev det lite mindgames över det hela.

Man behöver liksom något schackdrag som kan få motståndaren schack matt av och det lyckades inte något av lagen få förrän det var femton sekunder kvar.

Då gjorde Marcus Högström en fin skott fint, ståendes mitt i banan, och passade Micke Samuelsson till sitt vänster istället för att ta det där skottet.

Och ger man Micke Samuelsson en sån fin macka då trycker han upp den med extra majonäs och allt. Som nu.

 (Micke Samuelsson.FOTO JOHAN SAHLÉN)

Kvitteringsmålet i sista sekund(erna) kom i spel sex mot fyra – då Djurgården hade plockat Tellqvist 22 sekunder tidigare och Fredrik Lindgren satt dessutom på botbänken sedan 47 sekunder tillbaka efter att ha dragit på sig en utvisning för fasthållning.

Att plocka målvakten med 1.37 kvar är såklart en chansning – oftast blir det mål i arslet men Djurgården fortsatte det uppoffrande gedigna jobbet och kampen hemåt som man kört hela målet även med Tellan vid båsdörren så chansningen lönade sig.

***

Skellefteå- hade ett stolpskott som väl ”borde” ha blivit mål redan efter 2.21 så Andrew Calof satte Skelleftås första skott  matchen (det andra totalt i matchen) i stolpen. Mål där och matchbilden hade sett helt annorlunda ut.

 (FOTO JOHAN SAHLÉN)

Skellefteås 0-1 mål gjordes av Erik Andersson, storebror till den för DIF-publiken bekante Nils Andersson. Målet var Eriks första för säsongen och kom ur en rätt bökig vinkel. Martin Lundberg tog pucken runt kassen, droppade den till höger (eller vänster sett ur Tellans position) om Djurgårdsmålvakten. Erik Andersson hade kroppen på väg någon annanstans men slog nästan knut på sig själv när han drog i väg pucken. Ställde nog Tellan en del där.

***
 Backarna Alexander Falk och Markus Nordlund gjorde comeback efter skada – då fick Alexander Deilert kliva åt sidan. Mattias Guter har en skada på nedre halvan av kroppen och ägnade sig åt autografskrivning istället för spel.

Mikael Samuelsson hade näst mest istid av forwards, 20.03 (Jocke Eriksson hade mest av forwards med 21.54). ”Samme” tog fyra skott på mål, ett utanför, vann 33,33 procent av sina tekningar, gjorde ett mål, var utvisad under en tvåminutare och satte in två noterade tacklingar.  Ett helt ”okej” dagsverke. (Eller lite mer än okej va?!)


 (Micke Holmqvist drog ett tungt defensivt lass tillsammans med Henrik Eriksson och Micke Ahlén, en trio som är jobbiga att möta både tillsammans och en och en. . FOTO JOHAN SAHLÉN)


 Minst istid? Bland backar Adam Ollas Mattsson med 05.19 och David Rundqvist med 04.44 bland forwards.

***

Robin Alvarez var nära att trycka in 1-1 redan efter 08.30 av tredje perioden. Fick inte in pucken då men avgjorde 2.07 in i förlängningen med sitt andra mål totalt för säsongen. Och i SHL-karriären. Första målet kom 15 september mot LHC men gav ingen vinst då, desto skönare för honom att få in pucken nu då.

 
 (Micke Sörensen. FOTO JOHAN SAHLÉN)

DIF – SKELLEFTEÅ 2-1 e förlängning  (0-1, 0-0, 1-0, 1-0)

Matchen: MMMM
Målvakterna: Micke Tellqvist DIF 96% och Erik Hanses, Skellefteå 92,59 %
Publik: 7 629
Domare: Mikael Sjöqvist & Linus Öhlund

BÄST I DIF  
MMM Micke Tellqvist, mv
MM Marcus Högström, b
M Markus Ljungh, f och Micke Samuelsson.

BÄST I SKELLEFTEÅ:  Erik Hanses, mv

 (Till slut så... blev det jubel. .FOTO JOHAN SAHLÉN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (09.47) Erik Andersson (Martin Lundberg, Patrik Zackrisson)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
 1-1(19.45) Micke Samuelsson (Marcus Högström, Marcus Sörensen) Spel 6 mot 4

FÖRLÄNGNING
2-1(02.07) Robin Alvarez (Slava Trukhno, Philip Holm)

SKOTTEN I MATCHEN:  27-25  (8-10, 4-10, 13-3, 2-2)

UTROPSTECKNET!
Marcus Högström! Jag tycker han har fått oförtjänt mycket skäll under hösten och jag tycker att han fortsätter ta kliv framåt och utvecklas hela tiden. Nu var han överallt och hade ett finger med i det mesta. Istiden 26.29 – överlägset mest i laget – säger en del av tränarnas förtroende för Högström som betalade tillbaka med två skott på mål (och tre utanför) samt en assist vid 1-1 och som sagt inblandad i det mesta. Stör och oroar motståndarna framåt men börjar även kännas riktigt rejäl bakåt. Heja!

FRÅGETECKNET?
Dags att ge Robin Alvarez mer istid?  Fick bara ett par minuter i första. Detta ökades på sedan men totalt 10.19 var fjärde minst i laget. Med tanke på hur avig Robin är och hur mycket oväntat spel det finns i den killen, så borde han få lite mer tid att komma in och röja runt – inte minst i såna här matcher där det var väldigt tajt och där det behövs någon irrationell rackare som kan göra det oväntade.

Citatet
Det är aldrig säkert att leda med bara 1–0
(Skellefteås ende målskytt Erik Andersson är klarsynt i intervju med norran.se.)


Inga kommentarer: