onsdag 19 november 2014

"De säger rakt ut att vi ska våga"

(David Lillieström Karlsson gjorde avgörande 3-2-målet och Daniel Olsson inledde målskyttet när AIK slog Vita Hästen med 5-3 på bortaplan. Bilden är tagen tidigare på säsongen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det har mest varit svarta rubriker runt AIK:s hockeylag de senaste veckorna men när det var dags för bortamatch mot serieledarna Vita Hästen – blev det vinst för andra gången av två möjliga mot Norrköpingslaget.

Det är nästan sjukt hur mycket det mentala spelar in i hockeymatcher – sedan får det snackas om gnugga hit och disciplin och taktik dit. Hur det än är så sitter så galet mycket i skallen.


Man skulle ju kunna tror att strafförlusten senast, nya tränarduon Peter Nordström och Michael Nylanders debut som AIK-coacher, skulle ha sänkt AIKs självförtroende ännu mer. Men… ett par nya röster, lite nya ideer och en känsla av att man ändå var på rätt väg verkar ha samverkat på bästa sätt i AIK-spelarnas huvuden inför onsdagens match.

Men någon given seger var det inte.  Det var vartannat mål upp till 2-2, sedan drog AIK iväg till 4-2. Och så blev det – som så ofta den här hösten – dramatik igen då Vita Hästen först reducerade till 4-3 och sedan var nära att få till en kvittering.

I det känsliga läget kom sedan par klantiga utvisningar vardera för de båda lagen – 2+10 för snack på AIK-backen Jordan Hendry följt av en tripping på Hästens Henrik Thegel, en slashing på Hästens Adam Schmidt och ett lagstraff på grund av för många spelare för AIK.  Det var oväntat nog Gnaget som klarade den turbulensen bäst och med 1.10 kvar till full tid satte Johan Andersson 5-3 i tom kasse sedan Johannes Jönsson lämnat buren och åkt till båset.

(Ljud o bild: www.hockeymedmariehallman.se)


Jag ringde Daniel Olsson Trkulja, som både gjorde 1-0 redan 1.37 in matchen samt spelade fram till Ryan Mckiernans 2-1 mål efter 13.24 av första.

Daniel har liksom laget varit upp och ner under säsongen. Han gjorde mål i fyra av fem matcher i september (hemma mot Almtuna 16 september, borta mot Oskarshamn 18 september, borta mot Rögle 24 september och hemma mot Mora den 27 september) men sedan har det varit tvärstopp i målandet fram tills nu då.

Klicka på länken en bit upp så får ni höra lite snack om matchen, dramatiken, utvisningarna, 5-3-målet, hans skador och säsong, nya tränarduon, det ”nya” AIK och när Gnaget trivs = spelar som bäst.


Funkar inte länken (eller om du har mobil) klicka dåpå den här youtubelänken istället.

Målskyttar i kvällens match:
Första perioden:
0-1  (01.37) Daniel Olsson Trkulja (Micke Lindqvist)
1-1  (07.37) Jesper Samuelsson (Marcus Eriksson, Justin Donati)
1-2   (13.24) Ryan Mckiernan (Daniel Olsson Trkulja)
2-2 (19.46) Marcus Eriksson (Riley Armstrong, Justin Donati)

Andra perioden:
2-3 (02.57) David Lillieström Karlsson (Ryan Mckiernan)
2-4 (16.55) Joakim Hagelin (Robin Olsson, Johan Andersson)

Tredje perioden:
3-4 (16.16) Viktor Amnér (Linus Näsström, Justin Donati) Spel 5 mot 4
3-5 (18.50) Johan Andersson Mål i tom bur

Inga kommentarer: