torsdag 27 november 2014

Ett skott, ett mål, en seger. Grovjobbarna slet in tre poäng till DIF.

(Ett skott på mål och det gick in. Alexander Falk sköt hem tre pinnar till DIF. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Ett jävla sömnpiller! Så beskrev Djurgårdsmålvakten Micke Tellqvist 1-0 segern mot Växjö och ja, man får väl hålla med honom och Växjös Tomi Kallio.

Finländaren sa till Aftonbladet efter matchen att ” Ska man sälja in hockey så är det nog inte den här matchen man ska visa”


Men jag tycker att det finns en viss charm i såna här matcher också. Underhållningsmässigt, nej men hockeynördigt – ja.

( Grovjobbaren Henrik Eriksson kan skjuta också. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Det var grovjobbarnas kväll. De som inte bjuder på läckra mål men som täcker skott, står i vägen, täpper till, skymmer och stör. De som jobbar, jobbar, jobbar och som plötsligt får hela Hovet att braka till av måljubel.

Alexander Falk tillhör inte den där backtypen som en Nils Andersson eller Marcus Högström gör. Han är inte den som någonsin kommer toppa en poängliga för backar och han lägger klart mer energi på det defensiva spelet än det offensiva.


(Alexander Falk.  FOTO JOHAN SAHLÉN)

Han har ju, för att ta ett exempel,  endast skjutit sju (!) skott på de 14 matcher som han har spelat. Det är bara skadade duon Daniel Fernholm (sex skott) och Sebastian Lauritzen (tre skott) som skjutit mindre – men så har de spelat färre matcher också.

Och – det är som det ska vara. Falks uppgift är inte att toppa någon skytteliga eller att ta en jäkla massa skott. Han är defensiv back och gör det jäkligt bra. Kul att han då fick bomba in värsta kanonen.

Jag hoppas ni som såg matchen noterade Micke Holmqvists fina framspel. En nätt liten passning i exakt rätt sekund. ”Honken” har ju ett jättefint spelsinne men är numera mer städgubbe och brunkare, en som sliter hårt med att stänga till bakåt och bana väg framåt för (oftast) yngre förmågor.

( Tyngden i den tacklingen... aj. FOTO JOHAN SAHLÉN)

”Honken”, Micke Ahlén och Henrik Eriksson gör ett hästjobb i match efter match. de gör det där jobbet som aldrig får rubriker men  som är grunden för både såna här gnetsegrar eller de där som tas med målfest. Det ska de ha sjukt mycket cred för.

( Micke Ahlén jobbar hårt åt båda hållFOTO JOHAN SAHLÉN)


DIF- VÄXJÖ 1-0  (0-0, 1-0, 0-0)
Matchen:  MMM
Målvakterna: Micke Tellqvist, DIF 100% och Christopher Nihlstorp, Växjö 93,33%
Publik: 5 988
Domare:  Patrik Sjöberg och Linus Öhlund

BÄST I DIF
MMM  Micke Tellqvist, mv
MM  Marcus Högström, b
Alexander Falk, b

BÄST I VÄXJÖ:  Noah Welch, b

(Inte lätt att ta sig iin här inte.  FOTO JOHAN SAHLÉN)


MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN:
-

ANDRA PERIODEN:
1-0  (17.04) Alexander Falk (Micke Holmqvist)

TREDJE PERIODEN:
 -

( Slava Trukhno. FOTO JOHAN SAHLÉN)

SKOTTEN I MATCHEN:  15-23  (6-6, 3-6, 6-11)

UTROPSTECKNET!
Ett skott, ett mål. Och segermålet dessutom. Man kan ju inte säga annat än att Alexander Falk var effektiv mot Växjö.  Och vilken kanon han avlossade. Damn!

( Steve Saviano. FOTO JOHAN SAHLÉN)

FRÅGETECKNET?
Fjärdeplats för DIF efter nästan (en match till så) halva serien spelad. Vem hade trott det? Och hur långt räcker det? Det är ju bara en poäng ner till sjundeplatsen så det kommer väl säkert bli lite hiss upp och ner i tabellen närmsta tiden men ändå. Känns som att man nästan, nästa, möjligen kanske kan tro på ett slutspel för DIF.

 ( Ett enda mål. Det räckte för seger. FOTO JOHAN SAHLÉN)


Citatet
”BOMB”

(Skadade Marcus Sörensen kommenterar Falks mål på twitter med det enda ord som behövs… Sörensen var för övrigt med i ena periodpausen och sa att han slagit upp en gammal skada han har dragits med och att han trodde på hyfsat snar comeback)

Fler fina bilder av Johan Sahlén hittar ni HÄR.

Inga kommentarer: