lördag 1 november 2014

Det stora lördagsrånet på Hovet

(Julius Hudacek och Daniel Viksten ledde Örebro vid det stora lördagsrånet på Hovet. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Oj vilken tillbakakaka Djurgården fick på Hovet. Ni minns väl hur det gick när DIF mötte Örebro senast, på bortaplan?

Det var då som DIF hämtade upp 1-4 till 4-4 under matchens två sista minuter.


-Jag sa till killarna inför tredje att nu sätter vi på oss rånarluvorna och försöker sno en poäng sa tränaren Hans Särkijärvi då.

På lördagen var det Örebro som hade rånarluva på, inte minst Daniel Viksten som gjorde ett galet hattrick i matchen.

Viksten gjorde 0-1 redan efter 22 spelade sekunder – på matchens första skott på mål. Sedan var det DIF som sköt och sköt och sköt.

Skotten i första: 12-2 (1).  Men bara 1-1 efter att Alexander Fällström gjorde sitt andra mål för säsongen, det första på hemmaplan för DIF.

Skotten i andra: 19-3 (!). Men bara ledning  2-1 inför tredje perioden efter att Marcus Högström nätat med 12 sekunder kvar av mittenakten.

I tredje var det ironiskt nog jämna 9-10 i skott på mål.  Och kvitterat  2-2 av Daniel Viksten med en och elva kvar till full tid. Ett mål som blev lite omdiskuterat på grund av folk i och runt målgården också. Verkar som pucken gick via Jocke Erikssons ena grilla och in till slut.

Viksten satte sedan den avgörande straffen i straffläggningen också där Marcus Sörensen och micke Samuelsson lade DIFs straffar, men missade.  Viksten, Johan Wiklander (miss) och Henrik Löwdahl (mål) lade straffar för Örebro som i det stora lördagsrånet på Hovet fick med sig bonuspinnen hem.

-Det var Julius (Hudacek) mot Djurgården i två perioder. De åt upp oss. Bara ett måls underläge inför tredje perioden kändes som bingo. Sedan lånade vi era rånarluvor från senast, sa Örebrotränaren Kenta Johansson, enligt Sportbladet.

Ologiskt som fan. Men det är väl en av anledningarna till att hockey är så sjukt roligt. Allt kan verkligen hända.

Kul dock att Djurgården fått fart på sitt skytte och inte bara ligger i egen zon och slår ifrån sig nu.  Det kan bära långt även om det  inte räckte nu.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket som går in mellan benen på Mantas,,

Pluggen sa...

Kanske det, men det går inte att skylla förlusten, (iaf. inte HELA förlusten) på Mantas, man kan liksom inte räkna med att vinna en match om man bara gör två mål... Bäst skrivet som vanligt! :)

Anonym sa...

Hej Marie! Vad sägs om en uppdatering om DIF under uppehållet? Skadeläge, nyförvärv osv ... Mvh Martin