lördag 1 november 2014

AIK-förlust i svängig bortamatch

(FOTO JESPER ZERMAN)

AIK har haft svårt med målskyttet hela säsongen men allra mest de två matcherna före lördagens fight på bortaplan. Nu gjorde man tre mål mot tabelltvåan Mora men förlorande ändå där spelet från båda lagen, enligt Moras forward Johan Alcen, hade hawaiistämpel över sig.

Dalalaget fick göra ett mål i boxplay också då Emil Bejmo gjorde 3-2 efter 5.11 av tredje. Bejmo gjorde även segermålet, 4-3, efter 11.39 i slutperioden men då i pp.


AIK:s målskyttar: Michael Lindqvist (1-1), Fredrik Hynning (1-2 i spel 5 mot 4) och Modolånet, Huddingekillen, Christopher Bengtsson (3-3) som nätade för första gången i AIK-tröjan.

Jag hittar bara en enda AIK-kommentar så här några timmar efter matchen. Den står i Dalarnas Tidningar där en av AIK-tränarna, Peter Gradin säger:

–Jag tycker trots allt att vi gör en bra insats, men det grinar oss illa. Vårt fokus är att börja ta poäng, något annat pratar vi inte om.

Nu hade AIK lite "tur" i tabellen att SSK förlorade, vilket gör att Gnaget ”bara” har fem poäng upp över strecket. Men nästjumbon BIK Karlskoga har två matcher färre spelade och AIK har nu elva pinnar upp till åttan Asplöven och hela 17 poäng upp till jumbotippade Vita hästen som fortsätter ånga på och är kvar i serieledning.

Det håller ju inte om man tänker sig något annat än att kvala sig kvar i HockeyAllsvenskan och lite högre än så är ju målet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klart som korvspat att tränarna i AIK sitter säkert trots de uteblivna resultaten.

Man behöver ingen insyn i AIKs ekonomi för att förstå at AIK inte har råd att anställa nya tränare.

Om AIK åker ner en till division så lär det inte finnas pengar till vare sig Sportchefer, tränare eller marknadspersonal så kanske på tiden att några i AIKs styrelse gör det enda rätta och avgår självmant innan katastrofen är ett faktum.

Det är trots allt styrelsen som är mest ansvariga för AIKs senaste 3-5 år av pinsamma hockeyresultat i botten av Elitserien, SHL och Allsvenskan.

Marie Hallman sa...

anonym: Nu är det ju inte styrelsen som är på isen. AIKs läge nu är en kombination av spelare som inte levererat och en organisation där det aldrig verkar bli lugn och arbetsro.
Inga är så bra på att knäcka AIK som AIK-are själva. Fascinerande på sitt sätt men väldigt tråkigt att se samtidigt.