fredag 21 november 2014

"Man måste kunna backa upp kaxigheten med ett bra spel"

(Poden ringde upp BIK Karlskogas kulturbärare Kristoffer Näslund. 
FOTO VIASAT/ARKIV från ett  av mina tidigare inslag)


Poden är tillbaka –den här gången med BIK Karlskogas kloka kulturbärare Kristofer Näslund som tyvärr inte spelar just nu på grund av sviterna från en hjärnskakning. Men vi lämnade det och pratade hockey istället.

Det blev snack om spelförståelse -  vad är det, vem har det,  hur tränar man sig till det  och varför passar en väldigt defensiv spelstil en del tränare bättre än andra.


De otippade framgångarna för Vita Hästen, Almtuna, Mora och Asplöven kom givetvis upp.  Varför går det så bra för Hästen -kommer det hålla hela vägen och varför ligger Näslunds eget lag i botten av tabellen så här långt trots att detta är det bästa laget - enligt Näslund  - som BIK har ställt på benen sedan 1998.

Vi pratar även turbulenser – a la AIK. Hur hanterar man som spelare när det bombas på med svarta rubriker och folk får sparken alternativt säger upp sig till höger och vänster. Och kommer Färjestad bli fast nere vid kvalstrecket eller lyckas de ta sig uppåt – igen?

Och hur ska en tränare under press agera? Hur gör man när man inte har råd med poängtapp men ändå behöver låta spelare misslyckas för att växa och bli bättre?  Och varför hittar vissa lag vägar för att vinna när andra hittar vägar för att förlora?


Det och mycket mer ryms i poden så in och lyssna!!!!

Streama och/eller ladda ner dagens avsnitt gör ni här:


Tidigare avsnitt av poden finns här: och den som vill prenumerera har RSS här

Poden finns även på Itunes, leta efter Maries_hockeypod

Inga kommentarer: