måndag 17 november 2014

"Ska jag vara ärlig så hatar jag att lägga straffar"

(Oliver Kylington pricksköt hem en poäng till AIK. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALlMAN.SE)

Två mål på sina två första matcher. Först en 2-4-reducering mot BIK Karlskoga borta och nu 3-3-kvitteringen som gav åtminstone en poäng hemma mot Björklöven.

Båda målen kom i spel  5 mot 4 och kanske har AIK fått in ett riktigt vasst vapen i pp. Skills har han ju grabben liksom ett stenhårt skott och sikta det kan han. Det märktes inte minst i precisionsskyttet vid 3-3 där pucken sköts via ramen och in. Så läckert!


Visst är det skillnad på SHL och HockeyAllsvenskan och Oliver Kylington kanske inte har den där cyniska kylan i defensiven som krävs i SHL emellanåt men han skapar, han ger energi, han hittar lite udda lägen och det är lite svårt att förstå att de låter honom hållas i AIK. Istället för att komma till Karlstad där han ju egentligen har kontrakt.

Men där var det låg istid som gällde, i snitt 11.34 på de 17 första  matcherna – och i de sista runt sex minuter vardera.

Hos AIK har han spelat först  22,09 (mest i laget) mot Karlskoga och sedan nu 22,37, fjärden mest istid av alla, mot Löven.  Och ju mer desto bättre flyter spelet verkar vara parollen som gäller för Kylingtonsk harmoni

Vi tog ett snack om det där 3-3-målet,  chansen i sudden, om att komma in i ett lag just när de byter tränare, nye coachen Peter Nordström, om FBK kan ta hem honom lite hur de vill, hur han triggar folk och varför han hatar att lägga straffar - med mera

(Klicka på inslaget eller hör snacket på den häryoutubelänken)(Bild och ljud: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Inga kommentarer: